aoc logo 246

 

Første gang jeg så en Omnia ovn, tænkte jeg helt ærligt at det var noget fis. Jeg troede på ingen måde at den kunne bruges til noget fornuftigt, og mente at det bare var en eller anden camping gadget. Men sjældent har jeg taget så meget fejl.

Forklædet er på plads, og jeg er klar til at teste Omnia ovnenForklædet er på plads, og jeg er klar til at teste Omnia ovnen

Først vil jeg lige forklare hvad en Omnia ovn er. Der er en form med låg på størrelse med en stor springform. I denne kan du tilberede mad på samme måde som i en almindelig ovn.  Den kan bruges som erstatning for en ”rigtig” ovn når du er på farten, eller når du ikke har en ovn til rådighed. Den fungerer over gas, på elkogeplader, bål, eller andet. Den fungerer dog ikke på induktion.

Bemærk hvor lidt den fylder - og så vejer den knapt 1,5 kg som den står derBemærk hvor lidt den fylder - og så vejer den knapt 1,5 kg som den står der

En Omnia ovn ligner som sagt en bageform med hul i midten med låg. Man kan få forskelligt tilbehør til den, så som silikoneform, silikoneform til muffins, rist til når man skal varme ting, aluminiumsforme og selvfølgelig både transporttaske og forklæde.

Alt dette er i tasken.Alt dette er i tasken.

omniaovn test1 04

Normalt når vi rejser med vores egen campingvogn, har vi gasbageovn i vognen, så vi er måske ikke den direkte målgruppe for Omnia ovnen. Men i kraft af vores arbejde som campingjournalister, rejser vi jo også med andet end vores egen vogn. Vi havde derfor besluttet at teste Omnia ovnen på en tur med en Combi-Camp. Vi lod vores grill blive hjemme og besluttede, at al madlavning skulle foregå på Omnia ovnen og på Combi-Campens gasblus. Disse to ting passede rigtigt godt sammen.

Inden vi drog hjemmefra, pakkede jeg Omniaen i den medfølgende transporttaske (ekstraudstyr). Hele Omnia ovenen inkl. alt ekstraudstyret, plus en opskriftsbog, kunne være i tasken. Den fylder virkelig ikke særligt meget, og vejer kun ca. 1,5 kg.  – alt inklusiv. Den kunne uden problemer ligge i gaskassen på Combi-Campen.

Allerede første aften skulle den afprøves og det blev med en af opskrifterne fra deres hjemmeside. Nemlig Calzone Pizza. Det skal siges, vi var begge lidt skeptiske om dette nu kunne lade sig gøre.

Og der skal laves pizzaOg der skal laves pizza

En firkantet færdigdej til pizza, tomatsauce og klassisk calzonefyld med skinke, champignoner og ost. Og så drysset lidt med oregano. Det var hvad der skulle til for at lave en pizza.

Jeg kæmpede lidt for at få den ned i Omnia ovnen. Men det var nok min egen skyld. ET jeg glemte at fjerne bagepapiret - TO jeg havde puttet for meget fyld i ;). Men resultatet efter 30 min. var intet mindre end fantastisk.

Husk at fjerne bagepapiret FØR du lægger pizzaen i formenHusk at fjerne bagepapiret FØR du lægger pizzaen i formen

så lykkedes detså lykkedes det

Den stolte kok med det færdige resultat. Vi gav den lige lidt for meget. Der stod 30-40 min. i opskriften og vi gav den 40 min. Vi kunne godt have nøjes med 30-35 tror jegDen stolte kok med det færdige resultat. Vi gav den lige lidt for meget. Der stod 30-40 min. i opskriften og vi gav den 40 min. Vi kunne godt have nøjes med 30-35 min. tror jeg

Pizza CalzonePizza Calzone

Vi fortsatte med at bruge Omnia ovnen på turen resten af ugen, og lavede rigtigt meget forskelligt i den. Bl.a. æggekage, brød og meget andet.

Omniaen er også nem at gøre ren. Den får selvfølgelig brugsspor, men hvis man smører den godt, bruger foliebakke eller silokoneformen, er rengøringen meget nem. Den kan også tåle at ligge i blød og blive skuret med en skuresvamp.

Meget nem at gøre renMeget nem at gøre ren

En stor fordel er, at den ikke fylder eller vejer meget, så selv om du er til vandreture med rygsæk, kan man have den med.

Inspirationsbilleder fra ugens løb

Brød - jeg snød lidt og købte en færdig blandingBrød - jeg snød lidt og købte en færdig blanding

Det færdige brød drysset med flagesaltDet færdige brød drysset med flagesalt

Torskepakker som vi normalt laver i ovnen derhjemmeTorskepakker med spinat, tomat og feta som vi normalt laver i ovnen derhjemme

omniaovn test1 14

ÆggekageÆggekage

omniaovn test1 16Æggekage med hjemmebagt brød

Mac & CheeseMac & Cheese

Den skal 100 % sikkert med på vores næste tur hvor vi ikke er afsted i vores egen vogn med gasbageovn.

Calzone opskrift:

Ingredienser

  • 1 pizzakit (dej og tomatsauce)
  • 450 g revet ost
  • 200 g røget skinke, hakket
  • Olivenolie
  • Oregano

Fremgangsmåde

  • Rul dejen ud, og rul den med en kagerulle, eller træk i den, så den får omtrent samme størrelse som et stykke bagepapir.
  • Fordel tomatsaucen, og læg ost og skinke ovenpå. Afslut med oregano.
  • Bøj langsiderne opad, og pres kanterne sammen. Husk at tage bagepapiret af inden.
  • Læg pizzaen ned i Omniaformen, pensl den med olivenolie og drys lidt oregano over.
  • Bag den ved middel varme i ca. 30-40 min., indtil overfladen og skorpen har fået en fin farve.
  • Lad den hvile i 10-15 min. inden servering.

omniaovn test1 18

Klik her og se Omnias hjemmeside hvor I kan finde mange flere opskrifter.

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information