På tur i en Adria Super Sonic

Vi har været så heldige at få lov at prøve at tage en tur i den nye Adria Super Sonic autocamper. Det er en ny måde for os at være på camping på. Dels er vi ikke vant til så luksuriøse omgivelser, og dels er vi vant til at campere med campingvogn. Så vi tror, det bliver nogle spændende og meget komfortable dage.

Vi har lånt autocamperen af Adria fabrikken, så vores tur startede med at køre 1.600 km. fra Glostrup til Novo Mesto i Slovenien. Vi har vores datter Sissel med, og hendes handicap tillader ikke lange non-stop køreture. Vi har derfor hægtet vores rejsevogn på krogen. Så har vi et sted at sove undervejs, og Sissel kan komme ind og få strakt ryggen i sin seng, når det er nødvendigt.

På tur i en Adria Super Sonic
Pause nær Hanover

På tur i en Adria Super Sonic
Sissel nyder at komme ned og ligge og få strakt ryggen. Giver vi hende pause på den måde ca. hver 3. time, kan Sissel sagtens klare at køre langt.

Turen gennem Tyskland er som altid en god oplevelse. Der er så meget at se på, naturen er afvekslende, og vi nyder at have tid og ro til at sludre, høre musik og få slappet af. Eneste minus på turen var bakkerne ved Kassel – nu ved vi hvorfor vi normalt vælger at køre via Magdeburg og Bayreuth. Ikke fordi at vores bil har problemer med at trække campingvognen over bakkerne, men fordi at de mange lastvogne ikke har de samme kræfter. Der dannes lynhurtigt kø, og jeg tror vi sammenlagt spildte en lille times tid i køer på bakkerne. Og jeg som hader kø.....

På tur i en Adria Super Sonic
Kø ved Kassel bakkerne :(

Men efter Kassel forløb turen uden kø eller andre problemer. Vi overnattede lidt uden for München, og fortsatte så dagen efter gennem Østrig og Slovenien.

På tur i en Adria Super Sonic
Man ser mange spændende og flotte bygninger på turen gennem Østrig

På tur i en Adria Super Sonic
Her er vejen nærmest bygget ud fra bjergsiden. Godt man ikke lider af højdeskræk

På tur i en Adria Super Sonic
Ligesom i Østrig skal man også i Slovenien købe vignet for at køre på motorvejene. En vignet til 7 dage koster 10 euro, og en vignet til en måned koster 30 euro

På tur i en Adria Super Sonic
Man skal også betale for at køre gennem tunellen mellem Østrig og Slovenien. Pris 6.5 euro.

På tur i en Adria Super Sonic
Indkørsel til tunellen der forbinder Slovenien og Østrig. Grænsen går midt i tunellen

På tur i en Adria Super Sonic
Motorvejen ned gennem Slovenien er rigtig god. Det kan man dog ikke sige om vejen ved siden af motorvejen :)

Vi ankom til Adria-fabrikken lidt over middag. Her fik vi så flyttet alt vores grej fra campingvognen over i autocamperen.

På tur i en Adria Super Sonic
Parkeringspladsen foran Adria-fabrikken. Her skulle vi hente vores autocamper.

Vores egen bil og campingvogn blev parkeret på fabrikkens område, og så kørte vi af sted i vores hjem den næste uge – nemlig Adria Super Sonic autocamper.

På tur i en Adria Super Sonic
Bjarne skulle lige vænne sig til at køre Super Sonic'en. Den er lidt længere end vores egen bil, men efter få kilometer følte vi os helt hjemme i camperen.

Kort fortalt, så er Super Sonic en hel-integreret autocamper i luksusklassen. Det er en helårsvogn og den er udstyret med ALDE centralvarme og vandbåren gulvvarme. Bagest i camperen er der en fritstående dobbeltseng. Der skal Sissel sove. Vi voksne skal sove i den sænkbare seng forrest i vognen. Det har vi ikke prøvet før, så det bliver sjovt at opleve.

På tur i en Adria Super Sonic
Sissel har plads som en dronning i den store dobbeltseng. Vi voksne er slet ikke misundelige på hende :)

Jeg vil ikke komme så meget ind på selv Super Sonic'en i denne artikel. Nu skal vi lære den at kende på godt og ondt først... og så skal der nok komme meget mere om autocamperen i den efterfølgende artikler.

Fra Adria fabrikken kørte vi til Sloveniens hovedstad Ljubljana, og vi checkede ind på campingpladsen Ljubljana Resort.

På tur i en Adria Super Sonic
Indkørslen og receptionen til  Ljubljana Resort

Det er en 4-stjernet campingplads i udkanten af byen. Campingpladsen virker pæn og ren, men vi fik en lidt skidt start der. Pga. af regnvejr var pladsen temmelig blød, og vi kørte fast med autocamperen. Vi fik dog hurtig hjælp af campingpladsen personale til at komme fri, og så fandt en mere tør plads. Enhederne er ikke særlig store, men der er strøm og WiFi tilgængeligt på alle enheder.

På tur i en Adria Super Sonic
Fin plads, men desværre kørte vi fast, da vi ville have hjulene op på kiler

På tur i en Adria Super Sonic
Det her måtte vi have hjælp til at komme fri af

På tur i en Adria Super Sonic
Vi fandt en anden plads, hvor underlaget var mere tørt

Vi er trætte nu, og i skrivende stund har vi opgivet at lave mad. Vi dovner den i stedet for og køber mad på campingpladsens restaurant. Menukortet i restauranten er stort, og det er portionerne også. Vi måtte begge opgive at spise op.... men det smagte super godt.

På tur i en Adria Super Sonic
Vi orkede ikke selv at lave aftensmad, så vi bestilte take-away i campingpladsens restaurant

Vi går nok tidligt i seng i dag. Vi skal have de mange kilometer ud af kroppen, og vi fortsætter vores tur i morgen.

Links:
Relevante Link(s) : Adria | AutoCamp DanmarkLjubljana Resort
Gå til del: : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

 

Fakta om camping i Slovenien

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekanten er obligatorisk og 2 stk. hvis man kører med campingvogn/trailer. Sikkerhedsves skal forefindes til alle i bilen. Ligeså er brugen af selen påbudt både for og bag. Børn skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr.
Brug af vinterdæk er påbudt i perioden 15/11 til 15/3, samt hvis føret gør det nødvendigt. Sommerdæk med snekæder er dog tilladt (hastighed 50 km/t), dækdybden skal dog for begge typer være min. 3 mm.

Færdselsregler

Lygteføring er obligatorisk. Promillegrænse: Bilister der har haft kørekort under 2 år, eller er under 21 = promillegrænse på 0,0. Tale i håndholdt mobil under kørsel er de samme regler som i Danmark. Bøder kan opkræves på stedet, den halveres hvis den betales med det samme. Udenlandske bilister der nægter at betale på stedet, kan få inddraget pas og andre rejsedokumenter. I rundkørsler skal biler holde tilbage for alle, der kommer fra højre, hvis ikke andet er skiltet. Og der gives tegn, når man forlader rundkørslen. Katastrofeblinket benyttes når man bakker.

Parkering i byerne er der flere steder parkeringsautomater med begrænset tidsrum. For handicapparkering gælder europæiske regler, men i områder med parkeringsgebyrer er der dog ingen særlig rettigheder for handicappede bilister, som der skal betale normale gebyr og overholde tidsrummet.

Hastigheder

 • I byen er hastigheden max. 50 km/t
 • Landevejen må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevejen må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 90 km/t
 • Motortrafikvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Motorvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 130 km/t
 • Motorvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Biler med anhænger og andre køretøjer mellem 3500 og 7,5 t på Landevej – Motortrafikvej og Motorvej = 80 km/t
 • I dårlig sigtbarhed under 50m må man max kører 50 km/t og min. hastigheden på motortrafikvej/motorvej er 60 km/t.

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Slovenien betales der vejafgifter via motorvejsmærkater, for at kører på motorvejene. Køretøjer med en vægt op til 3,5 tons som kører med en campingvogn, kræves der ikke yderligere afgift, selv om vogntoget overstiger 3,5 tons. Vignette på selve køretøjet er tilstrækkeligt.

I Slovenien er der flere bjergpas med stejle stigninger, hvor det enten er forbudt eller frarådes at køre med campingvogn/trailer. Hvis man kommer fra Østrig må man ikke kører over disse pas med campingvogn/trailer:

 • Koren
 • Ljubelj
 • Jezerskopas
 • Passene Kranjska Gora og Bovec

I tunnellen Karawanken mellem Østrig og Slovenien, og på strækningen mellem St. Jakob og Jesenice skal der betales vejafgift.

Camping

Er forbudt på offentlige områder. Når man som udenlandsk besøgende kommer til en campingplads, skal man udfylde en tilmeldingsblanket.

Valuta

Euro og der kan benyttes kreditkort som VISA og Mastercard

Nationalsproget

Slovensk, kroatisk, serbisk og der tales ungarsk og Italiensk i nogle regioner.

Toldregler

EU toldregler er gældende

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

Neosvincen bencin 95 – 98, Dizel

Vigtige dokumenter

Pas, Alm. dansk Kørekort, Gult og blåt sygesikringsbevis, Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden pillepas, rejseforsikring, kæledyrspas (kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Politi: 113/112. Ambulance og Brandvæsen: 112

Lægehjælp: EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte den slovenske bilklub AMZS på 1987 eller 00389 1-530 53 53, der betales et assistancegebyr.

Trafikinformation 24 timer i døgnet på DARS traffic informations center + 386 1 518 8 518 eller på www.promet.si

Links til at finde Campingpladser i Slovenien

Nyttige links

Regler for kørsel med Campingvogn/trailer i udlandet kan være skærpet, brud på disse kan medfører bøde eller endog forbud mod videre kørsel. Læs mere om reglerne her

Handiccapparkering: http://www.fdm.dk/biler/love-regler/parkering/regler-handicapparkering

Find serværdigheder

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information