Adria Super Sonic tur

Nu er vi ved at nå til vejs ende på vores tur i en Adria Super Sonic. De næste 2 nætter skal vi bo på Camping Bled ved Bled søen i Slovenien. Bled ligger i den nordvestlige del af Slovenien er et utroligt smukt område med meget forskelligt at byde på.

Bled søen er ca. 2.2 km lang og 1.5 km bred. På det dybeste sted er søen ca. 30 meter dyb. En ting  der slog mig da vi kom over en bakkekam og søen lå for vores fod, var dens helt utrolige grønne farve. Søen ligger i 475 meters højde (over havet) og er omkranset af bjerge og grønne bakker på alle sider. Midt ude i søen ligger en lille ø, hvorpå der er en kirke og intet andet. Denne ø hedder også Bled og er Sloveniens eneste ø.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Det er disse traditionelle både, Pletnaer, man bliver roet over til øen i.

Det er muligt at sejle ud til øen. Enten kan man tage en turbåd, en traditionel Pletna,  eller man kan leje en robåd og ro derud selv. Al traffik på søen foregår ved "rokraft" da motorbåde er forbudt på søen. Sejlturen derud tager ca. 1/2 time og er en meget smuk tur. Hunde er endda velkomne – på vores lille turbåd var der hele to hunde ifølge med deres ejere. Turen tur/retur koster 12 Euro pr. Person.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Nogle af vores medpassagere på båden, havde deres 2 hunde med

På forårstur i en Adria Super Sonic

Sissel og Bjarne venter på at komme med på båden ud til øen

Når man først er ankommet til øen, har man ca. 35 minutter til at opleve øen og kirken. Det lyder ikke af meget, men da øen og kirken ikke er særlig stor er det tid nok. Man skal dog være opmærksom på at der er temmeligt stejlt op til kirken og man kan komme derop enten via trapper eller vi en meget stejl sti ved tiden af trappen. Vi tog selvfølgelig stien og var to om at trække og skubbe Sissel op af bakken.

På forårstur i en Adria Super Sonic

Sissel hyggede sig på sejlturen ud til øen

På forårstur i en Adria Super Sonic

Der var meget stejlt. Havde vi ikke været to til at trække kørestolen op, var vi aldrig kommet derop

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Kirken knejser flot på toppen af øen

Man kan gå hele vejen rundt om kirken, og selvfølgelig komme ind og se selve kirken. Inde i kirken er der en klokkesnor. Denne er forbundet til en ønskeklokken. Når man hiver i denne 3 gange, får man et ønske. Da det er noget alle gerne vil prøve, betyder det selvfølgelig også at der er konstante kirkeklokker der ringer – og disse kan høre ikke bare over hele øen, men over hele søen.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Der er en ønskeklokke i kirken hvor man hiver i klokkesnoren og så kan man ønske

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Kirken er smukt udsmykket

Ude fra øen kan man også se ind på diktatatoren, Titos, hus. Det er idag et hotel, der stadigvæk er indrettet som i 50´erne. Hvis man ønsker det, er jeg sikker på at man kan købe en kop kaffe eller ligende i deres restaurant og kigge lidt nærmere på det.

På forårstur i en Adria Super Sonic

Man må sige at Tito har haft en smuk udsigt fra terassen på sit hus

Højt over den ene søbred, knejser der en gammel borg. Denne valge vi dog at springe over i denne omgang, da den vist ikke er så fremkommelig for Sissels kørestol. Dessuden er det jo altid godt at have noget ilgode til en anden gang.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Borgen her må vi have til gode til en anden gang

Søen har også et rigt dyreliv og hverken svaner eller ænder er bange for mennesker. De kigger nærmest bare på dig og underer sig over hvilken skabning du er.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Svanerne var på ingen måde bange for mennesker – det var nok nærmere omvendt

På forårstur i en Adria Super Sonic

Andemor med sine ællinger kom rigtigt tæt på

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Anderik skulle da hellere ikke snydes for et billede, selv om han så lidt mere undrende ud

Det er også  muligt at tage en tur med et gammelt tog – turen går rundt om søen. Søen er hellere ikke større end at man kan cykle eller gå rundt om den. Der er fine stier og veje hele vejen rundt.

På forårstur i en Adria Super Sonic
det gamle tog kører stadigvæk ture

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Campingpladsen har en super beliggenhed

Camping Bled er en 5 stjernet campingplads der ligger utroligt smukt imellem bjergene og tæt på søen. Pladsen er anlagt en smule kuperet så stort set uanset hvor man er på pladsen har man en smuk udsigt. Fra de øverste plateauer har man udsigt over pladsen og direkte til borgen.

På forårstur i en Adria Super Sonic
 Pladsen er smukt anlagt i niveauer og fra de øverste er der rigtig god udsigt

På forårstur i en Adria Super Sonic
Lige ved indkørslen er receptionen samt servicefaciliteter

Pladsen er nok ikke en 5 stjernet plads efter dansk standard, men er en udmærket plads med pæne og rene faciliteter, strøm og gratis WiFi. Desuden er der legeplads og aktivitetsområde for børnene. Campingpladsen har også en restaurant.

På forårstur i en Adria Super Sonic
Udmærket legeplads for de mindste

På forårstur i en Adria Super Sonic
Og legeområde til de større børn

Vi valgte en enhed tæt på receptionen for at være sikker på at have WiFi. Enhederne var ikke mærket op som sådan, så det var bare at smide camperen der hvor vi ville have den, trække strøm og så var vi ellers på plads.

På forårstur i en Adria Super Sonic
Her smed vi så vores autocamper. Tæt på WiFi og servicefaciliteter.

Campingpladsen havde også forskellige enheder til udlejning. De havde luksustelte med plads til den store familie og de havde nogle meget små, men trendy hytter de udlejer under forskellige koncepter og pakker. Bl.a. Kan man leje et huttub i forbindelse med ens hytte.

På forårstur i en Adria Super Sonic
Der er helt klart noget glamping over disse telte

På forårstur i en Adria Super Sonic
Disse hytter er ikke store, men er bygget i de bedste materialer.

På forårstur i en Adria Super Sonic
Man kan endda leje en huttub.

De sidste par dage har vi valgt at udelukkende lave mad i camperen og spise der. Vi kunne mærke at Sissel havde brug for roen og det tog vi andre nok hellere ikke skade af.

På forårstur i en Adria Super Sonic
Hygge foran autocamperen med lidt god mad og lokal rødvin

Vi valge at blive på campingpladsen i 2 nætter, dels for at opleve lidt af området og dels for at kunne pakke os sammen i fred og ro.

I morgen kommer den sidste artikel i om vores oplevelser med Adria Super Sonic. Her vil jeg komme lidt ind på vores generelle oplevelser med vognen og de erfaringer vi har gjort os i de 6 dage vi var afsted.

 

Links:
Relevante Link(s) : Adria|AutoCamp Danmark
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

 

Fakta om camping i Slovenien

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekanten er obligatorisk og 2 stk. hvis man kører med campingvogn/trailer. Sikkerhedsves skal forefindes til alle i bilen. Ligeså er brugen af selen påbudt både for og bag. Børn skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr.
Brug af vinterdæk er påbudt i perioden 15/11 til 15/3, samt hvis føret gør det nødvendigt. Sommerdæk med snekæder er dog tilladt (hastighed 50 km/t), dækdybden skal dog for begge typer være min. 3 mm.

Færdselsregler

Lygteføring er obligatorisk. Promillegrænse: Bilister der har haft kørekort under 2 år, eller er under 21 = promillegrænse på 0,0. Tale i håndholdt mobil under kørsel er de samme regler som i Danmark. Bøder kan opkræves på stedet, den halveres hvis den betales med det samme. Udenlandske bilister der nægter at betale på stedet, kan få inddraget pas og andre rejsedokumenter. I rundkørsler skal biler holde tilbage for alle, der kommer fra højre, hvis ikke andet er skiltet. Og der gives tegn, når man forlader rundkørslen. Katastrofeblinket benyttes når man bakker.

Parkering i byerne er der flere steder parkeringsautomater med begrænset tidsrum. For handicapparkering gælder europæiske regler, men i områder med parkeringsgebyrer er der dog ingen særlig rettigheder for handicappede bilister, som der skal betale normale gebyr og overholde tidsrummet.

Hastigheder

 • I byen er hastigheden max. 50 km/t
 • Landevejen må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevejen må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 90 km/t
 • Motortrafikvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Motorvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 130 km/t
 • Motorvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Biler med anhænger og andre køretøjer mellem 3500 og 7,5 t på Landevej – Motortrafikvej og Motorvej = 80 km/t
 • I dårlig sigtbarhed under 50m må man max kører 50 km/t og min. hastigheden på motortrafikvej/motorvej er 60 km/t.

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Slovenien betales der vejafgifter via motorvejsmærkater, for at kører på motorvejene. Køretøjer med en vægt op til 3,5 tons som kører med en campingvogn, kræves der ikke yderligere afgift, selv om vogntoget overstiger 3,5 tons. Vignette på selve køretøjet er tilstrækkeligt.

I Slovenien er der flere bjergpas med stejle stigninger, hvor det enten er forbudt eller frarådes at køre med campingvogn/trailer. Hvis man kommer fra Østrig må man ikke kører over disse pas med campingvogn/trailer:

 • Koren
 • Ljubelj
 • Jezerskopas
 • Passene Kranjska Gora og Bovec

I tunnellen Karawanken mellem Østrig og Slovenien, og på strækningen mellem St. Jakob og Jesenice skal der betales vejafgift.

Camping

Er forbudt på offentlige områder. Når man som udenlandsk besøgende kommer til en campingplads, skal man udfylde en tilmeldingsblanket.

Valuta

Euro og der kan benyttes kreditkort som VISA og Mastercard

Nationalsproget

Slovensk, kroatisk, serbisk og der tales ungarsk og Italiensk i nogle regioner.

Toldregler

EU toldregler er gældende

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

Neosvincen bencin 95 – 98, Dizel

Vigtige dokumenter

Pas, Alm. dansk Kørekort, Gult og blåt sygesikringsbevis, Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden pillepas, rejseforsikring, kæledyrspas (kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Politi: 113/112. Ambulance og Brandvæsen: 112

Lægehjælp: EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte den slovenske bilklub AMZS på 1987 eller 00389 1-530 53 53, der betales et assistancegebyr.

Trafikinformation 24 timer i døgnet på DARS traffic informations center + 386 1 518 8 518 eller på www.promet.si

Links til at finde Campingpladser i Slovenien

Nyttige links

Regler for kørsel med Campingvogn/trailer i udlandet kan være skærpet, brud på disse kan medfører bøde eller endog forbud mod videre kørsel. Læs mere om reglerne her

Handiccapparkering: http://www.fdm.dk/biler/love-regler/parkering/regler-handicapparkering

Find serværdigheder

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information