paris 2011 del1 01

Bryan og Birgitte har sammen med deres børn netop været på forårstur til Paris. De har skrevet denne levende og dejlige beretning fra turen, som vi er rigtig glade for at kunne videregive her.

Bryan og Birgitte fortæller:

Fredag aften kl. 20:30 var bilen, vores lånte, spritnye Camp-let Royal Acrylic og vore 3 børn på hhv. 10½, knapt 9 og 6 år, klar til afgang mod "Le Croix du Vieux Pont", som er en campingplads ca. 100 km. nord for Paris. Med både Nintendo dsi'ere, samt HTC telefoner, man kan spille Angry birds på og div. tegnemateriale gik turen så gnidningsfrit som man kan håbe på og vi fik alle (på nær chaufføren, som havde stoppet sig med ginseng og kaffe) en nogenlunde o.k. mundfuld søvn.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Indgangen til La Croix du Vieux Pont

Vi ankom til pladsen ca. kl. 11 næste dag - efter ca. 14 timers køretur) og den skuffede ikke; vi blev mødt med en masse dejlige forårsblomster og ikke mindst de blomstrende japanske kirsebær fik førstehåndsindtrykket helt op at ringe; waaauw --- det var nemt at se, at de var noget længere fremme i foråret end os.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
"Vores" vej med de skønne japanske træer

Temperaturen var også mærkbart bedre; der var ca. 22 grader den første dag. Da vi havde fået sat den nye camp-let op og havde hilst på vore naboer, som viste sig at være danskere (og der var vist kun 3-4 hold i alt på hele pladsen og den var temmelig stor; 520 standpladser og pladserne var alle på ml. 150 og 250 m2 så det må siges at være stort; specielt i franske forhold) og det var jo bare et "match made in heaven" - og så var det ovenikøbet et par, der gennem 25 år havde svoret til camping i camp-let, men som alligevel nu var på deres første tur i deres nyindkøbte "chausson" camper; dog blev de en smule sentimentale da de så "vores" camp-let og mente, at det var den hidtil bedste opfindelse indenfor camping --- vi var helt klart på bølgelængde og ungerne ikke mindst (vore naboer fandt sjovt nok hurtigt ud af, hvem af os, der var Caroline, da hun blev benævnt oftest ovre hos os (den lille bandit på 6 år) ;-)

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Så er vi på plads på vores store grund - tæt på de 200kvm, som er standard på pladsen :)

Lørdag gik med at lære pladsen at kende, som viste sig at indeholde alt og lidt til; udover det faktum at pladsen i sig selv ligner og faktisk er en gammel slotspark, så huser den også 3 søer og ligger lige op til floden l'Aisle.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Indgangen til pladsens park - 50 meter fra vores plads

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Et kig ind i parken

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Anders fodrer en gås, ved floden der løber langs pladsen.

Der er rigeligt med skygge pga de meget høje træer og utroligt smukke japanske kirsebær, der netop nu blomstrede. Der er alt man kan ønske sig mht. spisesteder på pladsen i form Saf café, restaurant, pizzabar, westernbar m.m., samt et rigtig flot og stort vandland med forskellige rutschebaner og springvand.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Indendørs til de store

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Indendørs til de små

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Udendørs til os alle :)

Toilet og badefaciliteterne var der rigtig mange af - lidt varierende af alder, men allesammen pæne og rene (dog kunne nogle brusehoveder godt trænge til en udskiftning).

Påskeferie nord for Paris, Del 1
En af de rigtig mange sanitetsbygninger

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Opvask er ingen problem

Derudover var der div. underholdning for både børn og voksne; cykelbåde, kanoer, hoppeborg, trampoliner, poolborde, internet, spillemaskiner osv - dog var disse efter vores mening en anelse pebrede (eks. 2 eur. for 15 min. i hoppeborgen), så vi holdt os primært til de gratis oplevelser, såsom den flotte tilstødende park, legepladserne og vandlandet. På pladsen forefindes også en skønhedssalon, som jeg savlede lidt efter, men det nøjedes jeg så også med.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Hoppeborg, vandcykler, kanoer, trampoliner, små go-carts, bueskydning, kæmpe klatretårne - der mangler intet, udover måske lige en stavl mønter til det hele ... Der var dog tilbud ... Giv 10 euro og få mønter for 14 euro - 20=30 osv osv.

Vi faldt flere gange på halen for de utroligt hyggelige træhytter, der havde deres egen opgroede have, samt pladserne med eget overdækkede ildsted. Helt specielt var dog deres træhytter som fandtes i ca. 4 meters højde -- helt utroligt hyggelige 2 lejligheder med møblement og egen fælles "tagterasse"; det ville helt sikkert gi' en helt speciel camping oplevelse.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
På camping i trætoppene

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Hyggeligt så der ud deroppe :)

Selvfølgelig var der også fodboldbane og en "animation" med aktiviteter både formiddag og aften i form af eks. bueskydning og rappelling. Om aftnen mener vi også, at baren blev omdannet til discotek, men måske manglede der en smule mere til teenagerne

Sidst på eftermiddagen tændte Bryan så for vores nye gasgrill; en Outdoor chef 420. Vi har tilkøbt en wok, som blev fyldt med en masse kartoffelterninger, løg, hvidløg, champignon, courgette og lidt tomater. Med lidt fond, grillolie og krydderier bliver det til en rigtig lækker ret hvortil vi grillede et par pølser,og med lidt baguette til var det bare nem, hurtig og lækker aftensmad.

Påskeferie nord for Paris, Del 1
Så skal der gumles :)

Links:
Relevante Link(s) : La Croix du Vieux Pont |  The Jensen's @ Lunderskov
Gå til del: Påskeferie nord for Paris, Del 1
Påskeferie nord for Paris, Del 2
Påskeferie nord for Paris, Del 3

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information