paris 2011 del2 01

Her kommer så 2. del af Bryan og Birgitte's forårstur til Paris. I dette afsnit fortælles der bl.a. om sightseeing i Paris og geocaching i Frankrig

Bryan og Birgitte fortæller:

Søndag gik vi en lille tur i byen; Vic sur l'Aisle og den viste sig at indeholde det vigtigste; en bager, et supermarked, en café, et par restauranter og et par andre forretninger. Byen ligger tæt op ad en rimelig stor skov; den ville vi stifte bekendtskab med lidt senere.

Vejret var igen rigtig dejligt; skyfrit og ca. 22 grader. Caroline var en smule utidig, så dagen gik mest med konfliktløsninger og mæglinger mellem de 3 søskende, men poolen skulle naturligvis besøges og så kom smilet frem igen :-) Vi måtte jo også minde hinanden på, at vinteren havde været lang og vi nu skulle vænne os til at være lidt mere tætte. Pc'erne, wii'en og PS'en havde vi jo også efterladt, så der er vel ikke noget at sige til, at specielt børnene lige skulle aklimatisere lidt.

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Så var den der langt om længe - det store stålmonster, som vi bl.a var kørt så langt efter :)

Mandag gik turen mod Paris. Vi valgte at parkere bilen i udkanten; St. Denis Basilique og så tage Metro'en det sidste stykke for at undgå de største trafikale problemer og det gik rigtig fint. Første stop blev Eiffel tårnet, hvor vi måtte stå i kø i en time. Vi valgte den sydlige indgang, hvor der kun er trapper op til 2. plateau, men Caroline sagde klart stop efter at vi var landet på det 1. plateau, så hun og jeg gik nedad igen, mens de andre fortsatte op til det næste niveau. Der var ingen, der havde behov for at komme helt op i toppen, så snart var vi alle samlet igen og kunne begive os videre.

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Palais de Chaillot - set fra 2. sal fra Eiffelstårnet

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Der var masser af monumenter langs Seinen, der skulle holdes øje med

Vi (læs; jeg) valgte at vi gik over på den anden side af Seinen for så at følge den hele vejen ind til Notre Dame - turen blev lidt længere end forventet og vi var meget sultne, da vi nåede Île de cité og gik derfor ind i Latiner kvarteret og fandt os et spisested, som selvfølgelig også var lidt dyrere end kvaliteten syntes værd, men det er jo chancen i branchen og Paris er DYR.

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Broen hvor Ratatouille i tegnefilmen, bliver skyllet ud i Seinen

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Sacré Coeur i det fjerne - set fra Eiffelstårnet

Påskeferie nord for Paris, Del 2
ENDELIG fremme ved Latiner kvarteret - vi var SULTNE

Det var børnene, der havde sat Notre Dame som et mål (jeg havde nok valgt den efter min mening noget smukkere Sacré Coeur, men den lå også noget længere væk) og vi nåede da også at komme ind i den. Desværre var det blevet for sent til at komme op i tårnene, så vi fandt en Metro igen og begav os hjem mod bilen igen. Vi vurderede, at én dag i Paris med 3 børn, der ikke rigtig har forudsætningerne for at synes, at Paris er helt fantastisk, var nok (jeg ta'r revanche en anden gang om det så bliver med Bryan eller en veninde parce-que je suis une Parisienne ;-) !).

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Den velkendte Notre Dame - igen noget ungerne kunne genkende fra tegnefilm :)

Tirsdag startede med at sove lidt længere og at hygge inde i camp-let'en med dsi'er og mobil spil, samt lidt højtlæsning (Caroline havde bøger med Snøvsen med, som hun er lidt vild med i øjeblikket og hun er rigtig god til at læse allerede). Det blev dog knapt middag før end Maria fik mindet os på, at vi faktisk havde sprunget en dag over mht. vandpjaskeri, så det måtte vi jo lige ha' gjort godt igen og vi var da også ved at nærme os de 24 grader, så alle fik sig en velfortjent dukkert i vandlandet. Vi fik lagt lidt vand på køl før middag, så Bryan var noget benovet over vores nye køleskab, der i løbet af 3 timer havde fået kølet de 1½ ltr. ned (en 40 ltr's Mobicool B40), så nu er der en chance for, at mad- og drikkevarer kan holde sig kølige i selv Italiens 36-37 grader :-) Vi bliver mere og mere hardcore campister med de rigtige gadgets ;-) *hehe (og os, der startede ud med at campere i et lille iglotelt ved Garda søen fordi vi havde glemt stængerne til vores store villatelt !!).

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Mobicool B40 - den er vi godt nok glade for. Rigtigt kompressorskab på 220V - på bilens 12V kører den det mere alm termo elektriske køling til 20 grader uder udenomstemp. Men på 220V rykker den - allerede på indstillingen 4 (ud af 7) begyndte varerne indvendigt at fryse til.

Nu skal vi jo heller ikke glemme at nævne et af vore yndlingstidspunkter på camping; den time til 1½ efter at børnene er puttet, hvor de voksne kan nyde et glas rødvin el. en øl og lige tale dagens hændelser eller den kommende dags planer igennem. Vi elsker at sidde ude under solsejlet, som jo på denne tur var den rene luksus; det er et rigtig fint, stort solsejl, der hører til Camp-let Royal, mens roen breder sig på campingpladsen.

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Her måtte vi sidde musestille 10 sekunder, for at få natbilledet i kassen - det er LÆNGE !

Onsdag måtte vi ud at finde en gemt skat (kan findes hjemmefra på nettet; www.geocaching.com) og måske lidt naivt begav vi os på gåben ud i naturen. Vi nåede da også flaget på gps'en og var meget grundige, men siden det var i en skov var det lidt vanskeligt at orientere sig pga det flere cm. tykke lag blade, så vi havde sådan set givet op da ungerne pludselig gav hals.

Påskeferie nord for Paris, Del 2
Indgangen til den store underjordiske hule

Påskeferie nord for Paris, Del 2
En gammel udbrændt Bugsy Malone bil nede i hulen - eller måske en tyskerbil, som modstandsbevægelsen havde kapret? Vi ved det ikke - men spændende var det i hvert fald

De havde fundet et spændende skjul; et menneskeskabt underjordisk inferno af gange og vi gættede på, at det var blevet brugt af den franske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig (La Resistance) og det viste sig at være korrekt; meget spændende. Da vi nåede hjem på campingpladsen havde vi gået ca. 10 km. .. og det kunne endda have blevet længere, hvis vi ikke havde valgt at hoppe over et hegn på vejen *pyha Men vi danskere er ikke sådan at kyse !!

Påskeferie nord for Paris, Del 2
En vaskeægte bjergged er ikke bange for at forcere et fransk hegn, når man efter 10km altså bare gerne vil hjem

 

Links:
Relevante Link(s) : La Croix du Vieux Pont |  The Jensen's @ Lunderskov
Gå til del: Påskeferie nord for Paris, Del 1
Påskeferie nord for Paris, Del 2
Påskeferie nord for Paris, Del 3

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information