paris 2011 del3 01

Her kommer så 3. og sidste del af Bryan og Birgitte's forårstur til Paris. I dette afsnit fortælles der bl.a. om 'eventyrslotte', pandekager på grill og turen hjem til Danmark

Bryan og Birgitte fortæller:

Torsdag gik igen mest med hygge på pladsen, dog med den undtagelse, at Bryan havde sat sig for at udfordre sine og grillens evner; der skulle bages pandekager og det kan vel ikke overraske nogen, at det faldt i god jord hos familiens 3 yngste campister.

Han fik varmet grillen op og placerede støbejernspanden med den glatte side øverst, men det viste sig nu alligevel, at den ikke var varmet nok op, så den første pandekage ville ikke kunne vinde en skønhedskonkurrence blandt pandekager, men det gik hurtigt bedre og fluks havde vi en tilfreds farmand, en imponeret kone og 3 meget glade børn med pandekager i mavsen.

Området vi besøgte var præget af mange slotte og store ejendomme, så det var nærliggende at bruge lidt af fredagen på at køre til det nærliggende Chateau de Pierrefonds, som indeholder nationale relikvier.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Et rigtig flot Torneroseslot - det var alle 14 Euro værd.

Slottet var stort og af den slags man kan se i div. eventyr om prinsesser og drager m.m. Rent arkitektonisk mindede det lidt om Notre Dame, men blev ødelagt i det 16'ende århundrede for at blive genopbygget i det 18'ende århundrede; beordret af Napoleon og gennemført af Viollet-le-Duc. Meget seværdigt; ikke mindst pga Le Bal des Gisants, der huser resterne af nogle af datidens berømtheder og på selve gravmælet ligger (dog er der få, der også står eller knæler) en skulptur af vedkommende -- en smule uhyggelig, da skulpturerne bliver præsenteret i det rette lys.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Indgangen til slottet - over vindelbroen.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Gitte flirter sån liiiige rigeligt med kongen ... hmmfrrgg :D

Påskeferie nord for Paris, Del 3
En lillebitte del af den utroligt flotte udstilling i kælderen. De 2 her var nu nemme nok at få til at sidde stille, så vi kunne bruge lang lukketid i den mørke kælder.

Chateau de Pierrefonds ligger kun ca. 15 km. fra Le Croix du vieux Pont, så det er efter min mening et must at besøge. Selv Anders syntes, at det var turen værd -- lidt sejt at gå rundt blandt døde konger og dronninger m.fl.; måske vi også blev iagtaget lidt fra det hinsides *muuhaahaaa

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Detaljer i byggeriet var der masser af overalt - her elefanter og andet godtfolk

Lørdag tullede vi lidt rundt og begyndte at pakke sammen, så vi kunne komme afsted mod DK i ordentlig tid søndag formiddag, dog blev det selvfølgelig tid til en ekstra lang svømmetur i vandlandet, hvor Caroline efterhånden var blevet rigtig ferm til at dykke -- mine nerver blev dog hurtigt lidt flossede ved at se hende stå på hænder under vandet - pyha hvor bliver de dog hurtigt store -- heldigvis har Anders bedyret, at han vil blive ved med at ta' med os på camping i mange år endnu og det gælder selvfølgelig også Maria og Caroline, som begge er rigtig gode til at finde nye venner. Det lykkes selvfølgelig også Anders indimellem, men han er ikke helt så bramfri som pigerne.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Pladsens fine bus skal da også lige med - kørte skiftevis til Paris & Disneyland. 20 euro for voksne og 15 for børn. For os 5 kunne det nu bedre svare sig at tage bilen - billig parkeringskælder var fundet hjemmefra. Tungen SKAL dog holdes lige i munden, når GPS'en navigerer rundt på vejene der deler sig i endnu flere veje.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Camplet og udstyr er pakket sammen igen - tog ca 2 timer (men vi HAR altså også meget Habengut med)

Kl. 11 søndag formiddag kørte vi ud af den dejlige campingplads i Picardie området; vi har helt sikkert haft en rigtig god oplevelse.

Omend turen hjem gik helt utroligt godt, så har jeg dog lidt horn i siden på Belgierne, hvis motorveje altså lader lidt tilbage at ønske; masser af huller og frostskader gør turen fra Liege til Maastricht en mindre fornøjelig oplevelse. De skulle ta' at skrue sparepærer i de lamper ved motorvejene og få lappet de huller i vejen for pengene de sparer på lyset.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Et af de små huller i de Belgiske motorveje. De er altså ikke nemme at tage billeder af med 100 i timen.

Næh .. så kig på Holland; de ved hvad vi kan li' at køre på; det rene smør :-) Hele turen var overstået på de samme ca. 14 timer, som det tog at køre derned, så kl. 00:45 trillede vi ind i indkørselen og kunne hilse på vores kat; "Lillemås" og få pakket børnene i seng.

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Pitstop (et sted de fleste nok kender) i Echt/Holland

Påskeferie nord for Paris, Del 3
Efter hjemkomst er vi af mange blevet spurgt: "Hvor blev i ikke i DK - vejret var jo perfekt" ... Det har de sådan set alle ret i, MEN vi kan lide varme, og disse 28 grader kunne DK trods alt ikke præstere. Vi vil jo altså også gerne uden for andedammen og tjekke omgivelserne - denne gang trak Kong Eiffel det længste strå.

Vi vil gerne sige rigtig mange tak for lån af den fine, nye camp-let til Camp-Let i Arnum og til Alt om Camping for at skabe kontakten (og for at være dem, de er !); den må siges at være et mere komfortabelt valg end vores gamle camp-let fra ´89; det kan specielt min ryg skrive under på ;-)

Igen ligger en uforglemmelig camping oplevelse bag os og vi er SÅ klar til vores næste tur, som går til ??? :-)

Til sidst lige lidt regnskab - Turen har kostet os 6092kr + 8 Campingcheques. Det er alt inkl: Diesel - vejskat - overnatning - seværdigheder - 1 restaurant besøg - daglig handel i Lidl eller Intermärche. 5 mand stærk på tur, til en fornuftig pris :)

SLUT! :)

 

Links:
Relevante Link(s) : La Croix du Vieux Pont |  The Jensen's @ Lunderskov | Camp-let
Gå til del: Påskeferie nord for Paris, Del 1
Påskeferie nord for Paris, Del 2
Påskeferie nord for Paris, Del 3

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information