paaskecamping provence 2017 del2 00

Den sidste hele dag i Tournon-sur-Rhône hos de søde mennesker Camping Les Acacias, brugte vi på at få vores nyindkøbte telt imprægneret. Godt nok er sådan et nyt telt imprægneret fra fabrikken af, men vi ville godt lige give det en ekstra omgang. Teltet er præcis det samme som det telt vi lånte af- og testede for Camping Agenten hele sidste år.

 

paaskecamping provence 2017 del2 01

Mens Søren tog sig af teltet, skiftede jeg slange på min cykel og campingfatter kom og hjalp til. Jeg var tidligere kørt af sted ned til Trigano fabrikken som ligger på samme vej som campingpladsen. Jeg ville forbi, fordi det netop er Trigano fabrikken som producere Caravelair campingvogne og det er jo sådan én vi har.

På turen til fabrikken opdagede jeg, at jeg havde et fladt baghjul og det til trods for, at jeg have tjekket begge cykler hjemme fra. Jeg og campingfatter fik skiftet slangen og alt var i skønneste orden, og mens vi stod stolte og så på vores smukke værk og tørrede olien af vores hænder, sagde hjulet en høj og hvislende lyd. Fladt igen!

På den igen og denne gang med den slange der sad i hjemmefra, for den var så vidt vi kunne finde ud af, ved hjælp af spand og vand, var den ikke punkteret. Det virkede. Altså lige til næste morgen hvor det igen var fladt. Søren og jeg har nu fundet ud af, at det var ventilen det er galt med.

Jeg fik en lille buket roser der dufter himmelsk af campingfatterJeg fik en lille buket roser der dufter himmelsk af campingfatter

 

Da teltet var tørt, pakkede vi det sammen ligesom vi også pakkede borde og stole, sammen for næste morgen skulle vi atter på farten.

Næste morgen nød vi stilheden og fik pakket det sidste sammen. Da morgentoilettet og opvasken var klaret, satte vi vognen på bilen og trillede stille og roligt afsted mod motorvejen.

Efter at have tilbragt et par timer på motorvejen, kørte vi fra og fortsatte af mindre veje en halv times tid, inden vi landede en kilometer uden for den lille by Pernes Les Fontaines, hvor campingpladsen Camping Les Fontaines befinder sig. Vi udsete os allerede stedet her, hjemmefra, da der er en del vi gerne vil se i området og så er området her, endnu en flig af et ellers kendt område, som vi endnu ikke har besøgt, selvom vi jo flere gange har været i Provence.

Vores plads med luft og udsigt til grøntVores plads med luft og udsigt til grønt

 

Vi fandt hurtigt en plads og blev installeret. Teltet kom op, selvom det blæste en halv pelikan. Efter teltrejsningen, skulle vi selvfølgelig prøve den opvarmede pool.

Søren på vej i poolenSøren på vej i poolen

 

Søren i poolenSøren i poolen

 

Jeg ligner en der har været I vandet, men nope - det var for koldtJeg ligner en der har været I vandet, men nope - det var for koldt

 

I receptionen fortalte de, at den var opvarmet til 25oC, men det kunne mine fødder, som var det eneste der kom i, ikke mærke. Søren var mere modig, men kom ret så hurtigt op og var enig med mig om, at den bestemt ikke var 250C.

Mont Ventoux

Det legendariske bjerg Mont Ventoux – ’Det skaldede bjerg’ på grund af kalkstensørkenen, som dækker de sidste 6 km til toppen - som er et, af de bjerge som altid er god for dramatik i Tour de France, lå ikke mere end 44 km fra pladsen og man kan se bjerget fra næsten hele området. Derfor var det oplagt til en udflugt. Vejret var vi jo være temmelig heldige med hernede, selvom det indimellem, blæse lige rigeligt meget, så er det lunt og med flot blå himmel og masser af sol.

Ventoux kommer fra det gamle navn Ventour, er dannet ud fra en lingrisk went, der betød "bjerg". Ordet er siden blevet omtolket som en afledning af det fransk ”venteus”, som betyder vindblæst hvor ”vent” betyder vind. Der er dog noget om snakken, for ret ofte blæser mistralvinden hen over bjerget med hastigheder på over 100 km/t og endda nogle gange op til 300 km/t. Påskemandag, da vi besøgte bjerget, blæste det også ret så kraftig, hvad den eksakte vindhastighed var, ved jeg ikke, men det var til tider svært at stå fast.

paaskecamping provence 2017 del2 010

paaskecamping provence 2017 del2 11

paaskecamping provence 2017 del2 18

På vejen op af bjerget mødte vi rigtig mange cykelentusiaster der udfordrede sig selv. Mest imponeret, var vi dog af et ældre ægtepar på ganske almindelige turistcykler som var nået ret så langt op og så ud som om de nok skulle nå toppen. Ligeledes var vi også synligt imponeret og den løber som tog turen op og hende den super seje kvinde midt i 40’erne, som tog turen op på inliners og stave i hænderne – jeg gad ikke være hende når hun engang skulle ned igen. Uha sikke en tur der ventede hende.

I L’Isle-sur-la-Sogne

Efter Mont Ventoux, kørte vi ned til L’Isle-sur-la-Sogne, som ligger ca. 25 km øst for Avignon mellem Cavaillon og Carpentras. L’Isle-sur-la-Sogne er en middelalderby som er bygget på øerne af fem grene af floden Sorgue, 7 km neden fra udspring i Fontaine-de-Vaucluse, som vi bor tæt ved. Floden løber gennem, forbi, i og omkring byen, og udgør dermed mange kanaler. Selv uden gondoler som ligner den en smuk udgave af Venedig.

paaskecamping provence 2017 del2 12

paaskecamping provence 2017 del2 13

paaskecamping provence 2017 del2 14

I L’Isle-sur-la-Sogne er der alle weekender og helligdage et kæmpe antikmarked. I alt har 30 antik shops slået sig sammen, og de er alle at finde tæt på banegården. Hvis jeg skulle renovere eller indrette et gammelt hus her i Provence, så var det i hvert fald her jeg ville finde alle mine møbler, lamper og pyntegenstande. Hold nu op hvor var der meget sjovt, smukt og gammelt.

paaskecamping provence 2017 del2 15

paaskecamping provence 2017 del2 16

Da det efterhånden var længe siden vi havde spist morgenmad, og middag for længst var blevet til eftermiddag, fandt vi os en lille restaurant langs den ene kanal, hvor de stadig serverede frokost. Jeg elsker at de har deres små frokostmenuer og selvfølgelig valgte vi også den her.

paaskecamping provence 2017 del2 17

Som forret, en lille Cæsar salat, hoveretten var Confit de canard med grov kartoffelmos iblandet lidt ost og dertil lidt grønt til. Desserten var chokolademousse, dertil valgte vi også at få en kaffe.

Nu var vi efterhånden mætte af alle de indtryk og derfor begav vi os efter maden tilbage til campingpladsen, hvor vi slappede af resten af aftenen.

LINK:

www.catarina.dk/camping-les-acacias/

www.campingagenten.dk/

www.campingfontaines.com/camping/ 

 

TAGS:

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information