Camping Les Fontaines 20170417 007 copy

 

Pernes Les Fontaines er den by der har givet navn til campingpladsen vi boede på i Provence. Byen lå kun 1 km fra vores campingplads og derfor skulle den selvfølgelig også besøges. Byens navn giver en rimelig god indikation for, hvad der er specielt ved den.

Byen har nemlig ikke færre end 40 offentlige fontæner og over dobbelt så mange private. De mange fontæner ligger spredt rundtomkring i- og udenfor byen, som ikke huser mere en små 10.000 indbyggere. Selve byen er en søvnig lille by, og den gamle bydel, virker nærmest til at være i en tilstand af en slags tornerøsesøvn. De eneste personer vi så på vores tur rundt i byen, var nogle håndværkere, et par andre turister og en enkelt enlig kvindelig beboer.

2

3

4

5

Uden for de flotte gamle bymure, er der en smule mere liv, da der nogle større landeveje som fører fra byen til de omkringliggende byer. Jeg tror, at mange har deres daglige gang i de omkringliggende byer, da det nok er der at man kan få arbejde og det samtidig også er der at man kan handle andet end dagligvare.

Det var også uden for den ene byport, at vi så denne smukke fontæne - ja jeg vil nærmest kalde den for en naturlig vandkunst fontæne.

Vi nød turen rundt og specielt nød vi, at det var muligt at finde læ i de smalle gader for den kolde og ret så insisterende Mistralvind, som gjorde os selskab nogle af dagene vi var ved foden af Mont Ventoux. Men jeg tror ikke, det som sådan er en by vi vil opsøge en anden gang, for så er der altså heller ikke mere at se.

Camping Les Fontaines

Med udsigt på Mount Ventoux og i smukke og frodige omgivelser, ligger campingpladsen Camping Les Fontaines.

Det første man møder når man ankommer til pladsen er, en stor og fin indkørsel, som samtidig fortæller én, at dette er en 5-stjernet plads. Normalt undgår vi sådanne pladser, da der er alt for meget underholdning for os på netop disse pladser, til at vi kan slappe af og nyde roen og ferien. Men som her, uden for højsæsonen, er det fint at besøge sådan en plads.

a

Lige overfor porten, findes receptionen inde til venstre i den lille port. Modsat receptionen er indgangen til restauranten som dog først åbner i højsæsonen. I receptionen tales der fint engelsk og der er det også muligt at købe lidt småtterier, samt bestille morgenbrød til dagen efter. Til højre for indkørslen er der også indkørsel til selve campingområdet. For at komme derind, skal man, som mange andre steder bruge et kort og en kode.

Camping Les Fontaines 20170418 030 copy

Inden man går ind i pool området, møder man en kæmpe stor træterrasse, som ligger i forbindelse med en ret stor restaurant, som dog kun har åben i højsæsonen, ligesom animationen for børn og voksne også først starter i højsæsonen.

Camping Les Fontaines 20170418 031 copy

Campingpladsens pool er på ca. 200m² og omgivet af store terrasser, hvor der er mange solsenge. I den bagerste ende af pool området er der et mindre vandland for børnene og det er også her at den lille vandrutchebane er.

b

Lidt til venstre for receptionen og skråt overfor indkørslen er der et lille legeområde, bestående at et klatrestativ og en rutchebane. Ved siden af legeområdet, er der et par bordtennisborde. Jeg så et par enkelt børn bruge legeområdet, men om sommeren hvor det ikke blæser og temperaturen er langt over 30°C tror jeg ikke mange vil benytte sig af legeområdet, da det ligger i fuld sol.

g

Da vi ankom, fik vi et kort over pladsen udleveret og fik at vide, at vi kunne udvælge os den plads vi synes bedst om, da ingen af pladserne var reserveret. Det er endnu en af fordelene ved at komme på store pladser uden for sæsonen. Vi gik lidt rundt og fandt en plads, lidt for sig selv og med udsigt til en lille eng, hvor der gik et par heste og en af de smukke vandhane-fontæner tæt på.

c

Campingpladsen er faktisk fint rum-opdelt og ret hyggelig med de store træer som opdeler pladsen i mindre dele. Der er både mobilehomes og hytter blandet sammen med campingområdet, så der er ikke kun hytter i et område og campister i et andet og det gælder i både den "gamle" afdeling og den nye, som ser meget ny ud, for bevoksningen er endnu kun på et meget spædt niveau.

d

I det gamle område, ligger sanitetsbygningen meget centralt og er i virkelig fin stand med bad, toiletter, vaskemaskine og tørretumbler. På alle begge sider af bygningen findes vaske hvor man kan vaske op, så man skal ikke gå rundt omkring bygningen for at klare opvasken.

Camping Les Fontaines 20170418 021 copy

e

I den nye del af campingpladsen findes der nogle lidt større hytter og nogle af dem endda med kunstgræs, ikke særligt charmerende, men der må være nogle som kan lide det. Som sagt, så er den del af pladsen meget åben og de meget unge træer giver ikke meget skygge når det er højsommer. I foråret og efteråret, er de pladser eftertragtede, for der vil alle jo gerne have noget varme.

Camping Les Fontaines 20170418 018 copy

f

Der er også lavet en stor og fin sanitetsbygningen i den nye del og her er alt nyt og meget pink.

Camping Les Fontaines, er helt sikkert en plads som vi vil besøge igen en anden gang, hvis vi er på de kanter, men dog ikke i højsæsonen. I ydre sæsonen er den skøn og meget rolig plads.

Klik her for at besøge Camping Les Fontaines hjemmeside

Klik her for at besøge Catarinas blog

Påsketur til Provence 2017 – Del 1

Påsketur til Provence 2017 – Del 2

 

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information