Piani Di Clodia, Del 3

Piani Di Clodia er god som base for ture til Gardasøens seværdigheder. Vores datter Line og hendes veninde Mathilde ville gerne i forlystelsesparken Gardaland. De orkede vi voksne ikke, så satte pigerne af ved Gardaland, og kørte selv videre til den idylliske by Sirmione.

Turen fra campingpladsen til Sirmione tager ca. 30 min, og er meget smuk. Man kører langs Gardasøen, og ser nogle flotte, små byer undervejs. Byen Sirmione ligger på en smal tange, der stikker ud i Gardasøens sydlige del. Vejen dertil er udmærket, og der er parkeringspladser næsten helt ude ved den historiske bydel. Man skal betale for at parkere der, og prisen er ca. 2 euro i timen.

Piani Di Clodia, Del 3
Der er en fin sti fra parkeringspladsen og ind til den gamle bydel

Sirmione er en smuk og spændende by, men også en turistfælde. På vejen fra parkeringspladsen og ind til den gamle bydel, bliver man nærmest bombarderet med tilbud på sejlture, souvenirs m.m.. Der er faktisk ganske underholdende, og man kan jo bare takke nej :)

Piani Di Clodia, Del 3
Indgangen til den gamle bydel

Man kommer ind til byen via en smal bro. Lige ved siden af broen ligger en middelalderborg. Det er en af de bedst bevarede borge i Italien fra sin periode, og det er muligt at komme ind og se borgen. Pga. af de mange trapper der, valgte vi at springe borgen over, og gå videre op i byen.

Den gamle bydel er som taget ud af et postkort. Gaderne er smalle og farverige med altaner og slyngblomster. Butikkerne hører til i den dyre ende, og priserne på resturanterne er også skruet pænt op. Men det er en hyggelig by at spadsere rundt i, og det koster jo ikke noget at kigge på vinduer.

Piani Di Clodia, Del 3
Sirmiones gamle bydel er hyggelig og charmerende

Piani Di Clodia, Del 3
Gaderne er fulde af spændende butikker – lige fra tøj og sko til mere specielle butikker som denne

Piani Di Clodia, Del 3
De fleste butikker handler med meget dyre ting – som denne smykkebutik, hvor Ann Karina forelskede sig i mange af de flotte ting i vinduet

Piani Di Clodia, Del 3
I byen var der boder med bl.a. kæmpe citroner og peberfrugter

Piani Di Clodia, Del 3
En sæbebutik. Også her var priserne skruet op. 7,5 euro for et stykke sæbe.....

Sirmione har nu mere at byde på end den gamle bydel. Yderst på øen ligger ruinerne af en romersk borg: Le Grotto di Catullo. Den skulle vi ud os se.

På vejen dertil kommer man forbi en gammel kirke – S. Pietro In Mavino. Den menes at være mere end 1.000 år gammel, og er både smuk og meget speciel. Den var ved at blive restaureret, da vi kom forbi, så vi kunne desværre ikke komme ind og se kirken.

Piani Di Clodia, Del 3
S. Pietro In Mavino

Piani Di Clodia, Del 3
Foran kirken står et mindesmærke med en klokke for de tilfangetagne af nazisterne. Og foran mindesmærket står en kanon. Underlig kombination

Fra kirken er der kun kort vej ud til den romerske ruin. Den var meget større, end vi havde forestillet os. En stor del borgen er ved at blive udgravet, og det er ganske imponerende at spadsere rundt og prøve at forestille sig, hvor storslået borgen må have været.

Piani Di Clodia, Del 3
Vejen ud til den romerske borg er betagende smuk

Piani Di Clodia, Del 3
Borgen er anlagt helt ude på spidsen af øen, og de har haft udsigt over hele søen derfra

Piani Di Clodia, Del 3
Imponerende bygningsværk. Her er det en rest af de høje ydermure

Piani Di Clodia, Del 3
En del af borgen er ved at blive rekonstrueret

Piani Di Clodia, Del 3
Det har været en rigtig stor borg. De mange rum har været anvendt både til beboelse, opbevaring og stalde.

Piani Di Clodia, Del 3
På vej tilbage til bilen efter en spændende (men varm) dag i Sirmione

De store piger ville som sagt hellere i Gardaland end med os på kulturel rundtur i en gammel by. Gardaland er en stor (endda meget stor) forlystelses park. Den ligger ca. 5 km. fra campingpladsen, og billetter kan med fordel købes i campingpladsens reception. Når først billetten er betalt, er alle forlystelser gratis.

Iflg pigerne er Gardaland et sjovt sted. Det er flot og gennemført, men der er rigtig mange mennesker der. Der er kø til mange af forlystelserne, og pigerne oplevede ved en enkelt forlystelse at stå i kø i mere end time.

Piani Di Clodia, Del 3
Mathilde (tv) og Line (th) i Gardaland

Piani Di Clodia, Del 3
Nogle af de kørende forlystelser så lidt skræmmende ud

Piani Di Clodia, Del 3
Mens andre var mere fredelige

Piani Di Clodia, Del 3
Der var lange køer foran mange af forlystelserne. Det var rigtig varmt at stå i kø

Piani Di Clodia, Del 3
Men alt var flot og gennemført

Piani Di Clodia, Del 3
Dagens måske sjoveste 'forlystelse'. Vandfaldet bag Mathilde er egentlig kun til pynt.

Piani Di Clodia, Del 3
Men Line havde det varmt, så hun hoppede i 'poolen'

Piani Di Clodia, Del 3
Andre troede at det var helt i orden at bade der, så de fulgte Lines eksempel

Line og Mathilde skyndte sig at forsvinde. De havde ikke prøvet alle ting endnu, så de ville ikke smides ud :)

 

Links:
Relevante Link(s) : Piani Di Clodia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information