dancamper autocampertur april 2013 01

Fulde af forventning og med 4 ugers ferie foran os starter vi ud fra Horsens en lørdag eftermiddag sidst i oktober.

Vi har endnu ikke helt besluttet hvor vi vil køre hen. Vi trænger til solskin og lunt vejr – det har vi ikke haft for meget af i Danmark denne sommer. Flere af vore gæster har anbefalet os Portugal. Der har vi endnu aldrig været, så hvis vejrudsigten er god vil vi køre til Algarvekysten i Portugal.

Den første etape er ikke så lang. Traditionen tro starter vi ferien med besøg hos Jens Eriks bror og hans kone i Vojens, og kører hen på aftenen videre til den fine autocamperplads på havnen i Åbenrå.

Søndag kører vi ikke så langt, vi når til Hann. Münden syd for Hanover. Her er der en fin autocamperplads ved flodbredden midt i byen. Der er flere gode restauranter i den smukke gamle bydel og vi vælger at gå ud og spise.

Mandag morgen vågner vi tidligt og fortsætter turen sydpå.

Fiat Ducato 3,0

Jeg (Anette), der ellers ikke mener at det er værd at betale særlig meget ekstra for en større motor når man køber autocamper, må indrømme at Fiat’s 3,0 kører som en drøm.

Tænk at passere Kassel Bakker i 6. gear, stort set uden at sænke farten – ca. 120 km i timen – og masser af overskud til en kvik overhaling. Jeg tror at der er gået lidt ”drengerøv” i mig.

Vi glæder os til første rigtige stop på et par dage i Bordeaux og vil gerne hurtigt frem.

Planlægning

Jens Erik bliver helt sikkert en fantastisk guide på denne ferie. Han har for længst afsøgt hele Portugals kyststrækning på ”Google-Earth” for at finde de allerbedst beliggende autocamperpladser til vores tur.

dancamper autocampertur april 2013 01

Bortset fra det har vi nu ikke planlagt så meget. Vi har lyttet godt efter når vores kunder og gæster hos DanCamper har fortalt om deres gode oplevelser. Undervejs er vi også altid åbne for et godt tip fra andre rejsende. Vi har ofte fået helt uventede og gode oplevelser når vi på denne måde improviserer og ikke slavisk følger en planlagt rute.

En udfordring

Trods klargøring og tjek på vores eget værksted løber vi i et problem. Motoren på vores autocamper sætter ud og vi beslutter at finde et værksted mens vi stadig er i Tyskland  - vi taler bedre tysk end fransk.

Ved hjælp af vores navigator, ”Navigon” finder vi hurtigt et Fiat/Iveco værksted kun 8 km væk. Her bliver bilen tilkoblet testeren og problemet bliver hurtigt fundet – et defekt luftreguleringsspjæld. Den defekte del bliver udskiftet, og efter en ”pause” på 3 timer kan vi fortsætte vores rejse.

dancamper autocampertur april 2013 01

Første stop i Frankrig

I ”Reisemobil Bordatlas” fandt vi en autocamperplads i Goncourt ved floden La Meuse. Det er en absolut dejlig og rolig plads, som vi gerne vil besøge igen - og helst i dagslys næste gang.

dancamper autocampertur april 2013 01

”Du kan tanke frisk vand her og komme af med dit spildevand og dit skrald – og du kan overnatte for i alt 2 Euro. Hvis du ikke vil betale 2 Euro, så tag dit skrald med dig og find en anden plads” - sådan stod der på informationsskiltet.

dancamper autocampertur april 2013 01

Vi ankom lige efter solnedgang og gik straks i gang med aftensmaden – en hurtig, lækker og sund hjemmekomponeret Wok med kylling og grøntsager på gasgrillen. Har du lyst kan du se opskriften her.

dancamper autocampertur april 2013 01

Vi nød maden, gik tidligt i seng og sov som en sten – så vi vågnede også tidligt og kørte før det blev lyst.

Wok med kylling

Rigeligt til 2 personer og færdig på under ½ time: 300 – 400 gram kylling inderfillet 2 spsk Soya og 4 spsk. olivenolie 1 rød peber 3 mellemstore gulerødder 1 pore ½ spidskål 2 fed hvidløg salt, peber og basilikum eller Herbes de Provence

Kylling skæres i tynde strimler og marineres i en god Soya og olivenolie. Hak grøntsagerne i fine strimler – hold spidskålen for sig selv. Tænd op under wokken/stegepanden på gas-grillen og steg kyllingestrimlerne under omrøring ved høj varme (5-7 min.) til de netop er gennemstegte og tag dem så af panden igen. Lynsteg grøntsagerne (3-4 min.) i lidt olivenolie – vent med spidskålen til sidst – smag til med salt, peber og basilikum og hæld de stegte kyllingestrimler tilbage på panden og bland dem med grøntsagerne.

Tip – man kan bruge næsten alle slags grøntsager og kød. Smager også dejligt med carry.

Château de Haux

Vi ankommer til Château de Haux  lidt syd-øst for Bordeaux tirsdag aften. Vi kender slottet i forvejen. Vores familie har haft aktier i det danskejede vinslot i mange år, men det er 15 år siden vi sidst aflagde besøg – og første gang i autocamper.

dancamper autocampertur april 2013 01

Vi bliver modtaget af Annette og Henning og får lov til at ”slå lejr” ved slottet. Vejret er fantastisk, og vi glæder os til et par gode dage her.

dancamper autocampertur april 2013 01

Onsdag var vi heldige at komme med på en rundvisning med efterfølgende lækker fransk lunch og tilhørende gode vine fra slottet. Peter Jørgensen er vores vært, og han fortæller levende om slottets historie og vinproduktionen.

dancamper autocampertur april 2013 01

dancamper autocampertur april 2013 01

dancamper autocampertur april 2013 01

dancamper autocampertur april 2013 01

...fortsættes

Links:
Relevante Link(s) : Dancamper
Læs også: Portugal, Spanien eller Frankrig, Del 2
Portugal, Spanien eller Frankrig, Del 3

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information