dancamper autocampertur april 2013 43

Her kommer tredie del af Anettes og Jens Eriks tur i autocamper gennem Frankrig og Spanien.

 Altea

Vi kører til Altea mandag formiddag, en kort tur på kun 15 km. Her har vi fundet en fin autocamperplads med udsigt over middelhavet. Vi nyder eftermiddagen i solen med en god bog.

dancamper autocampertur april 2013 43

Sidst på eftermiddagen tager vi ind og går en tur i den smukke gamle bykerne og vælger at spise aftensmad deroppe (Husk cykellygter – det er også mørkt om aftenen i Spanien på denne årstid)

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Vi taler med ejerne af pladsen, og det viser sig at både mand og kone er lægeuddannede. De har opgivet deres stressede tilværelse til fordel for autocamperpladsen, som er nyanlagt på forældrenes gamle campingplads, som ellers har været nedlagt i en snes år, fordi den var for lille og ikke rentabel at drive. Nu er servicebygningerne fint renoverede og de gamle træer er stort set alle fældet, så solen kan skinne på hele området. Pladsen er lukket i sommermånederne, hvor der ellers kunne være behov for skygge.

Det er forholdsvis dyrt for en overnatning her (17 Euro), men beliggenheden er fantastisk. Der findes et par andre autocamperpladser i udkanten af byen, som koster under det halve pr. nat.

Efter en hel uge med flot vejr, regner det hele tirsdag. Vi benytter os af gratis internet på pladsen og arbejder med DanCampers hjemmeside dog afbrudt af en lang pause med en rigtig god frokost på den nærliggende restaurant ”Sabor”. Havde vejret været bedre, ville vi bestemt være blevet i Altea et par dage mere og bl.a. have cyklet en tur i naturparken i bakkerne syd for byen.

Delta del Ebro

Vejrudsigten viser fint vejr nord for Valencia, og onsdag formiddag kører vi nord på. Vi vil gerne besøge naturparken ”Delta del Ebro”, hvor der skulle være gode muligheder for at kigge på trækfugle. Jens Erik har fundet en velbeliggende (gratis) autocamperplads i Reisemobil Bordatlas.

Det er ikke så nemt at imponere et par vestjyder, der helt fra barndommen er forkælet med et fantastisk rigt fugeliv ved Ringkøbing Fjord og de senere år også ved naturpark Skjern Å. Vi ser i hvert fald ikke ret mange fugle. Måske er det bare ikke den helt rigtige årstid for trækfugle her – vi skulle nok have forberedt os bedre.

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Det er dog spændende at se det særprægede marskland med sit sindrige system af vandings- og afvandingskanaler. Der bliver dyrket ris på markerne, hvilket er en kompliceret proces. Efter høsten står stubmarkerne under vand indtil det bliver forår, og vandet ledes væk igen. Jorden tørrer og bliver bearbejdet flere gange, hvorefter den ved hjælp af moderne laserteknologi bliver nivileret ud til overfladen er 100 % vandret. Herefter bliver markerne igen oversvømmet og der bliver sået ris på ny. Vejene i området er temmelig smalle, og der er vandingskanaler på begge sider, så det gælder om at holde tungen lige i munden, når der kommer modkørende.

Vi er dog heldige igen at se store flokke af flamingoer fra et skjul ved vejen – Hold da op, hvor er de flotte!

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Blanes – Narbonne - Avignon

Torsdag ankommer vi til Camping Sabanell i Blanes først på eftermiddagen. Vi steger bacon og spejlæg og spiser skønne solmodne tomater til. Vi nyder eftermiddagen i solen med en god bog.

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Fredag cykler vi ind til byen og ”oser” lidt i de mange butikker og spiser en fantastisk frokost menu  på en restaurant, som et par af vore kunder har anbefalet os -  ”Melangies” – for kun 12 Euro pr. person inkl. vin eller øl. Vi er så forspiste at vi helt skyder over aftensmaden. Lørdag formiddag er der stort frugt og grøntmarked i byen, hvor vi køber lidt ind til turen hjem. Konditionen sættes på en alvorlig prøve, da vi cykler uden for byen, op i bjergene for at besøge endnu en botanisk have – Det er virkelig kuperet terræn. Turen er fin, men haven er lidt af en skuffelse. Den skal vist ses om sommeren, når alt blomstrer.

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Vi har flere gange besøgt Barcelona. Der går busser (også guidede ture) direkte til Barcelona fra stort set alle større byer i området – også fra Blanes. Vi kan varmt anbefale at besøge Barcelona, men anbefaler dog, at lade autocamperen stå sikkert på en campingplads og tage bus eller tog. Noget af det flotteste, som vi nogensinde har besøgt er Gaudis XXXXX. Der kan man sagtens bruge en halv dag.

I Figueres, lidt længere mod nord, ligger Salvadore Dali museet. Det har vi også tidligere besøgt et par gange – det er også en meget stor oplevelse, men også her anbefaler vi at lade autocamperen stå på en sikker campingplads, og tage bussen frem og tilbage. (Den eneste gang vi har oplevet indbrudsforsøg i autocamperen, var da vi holdt parkeret på en P-plads ikke så langt fra museet. Vi har siden hørt fra andre autocamperkørere, at der desværre ofte sker indbrud her.)

Vi kører fra Blanes søndag formiddag med kurs mod Narbonne i Frankrig.Det er ikke nogen særlig lang tur, så vi vælger at køre på de gamle snoede hovedveje langs kysten hele vejen.

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Det er en helt fantastisk flot tur. Vi overnatter på en stor autocamperplads ved Narbonne Plages og fortsætter næste dag til Avignon, hor vi gør stop på Camping Bagatelle,, som ligger i gå afstand fra den smukke gamle pave by, Avignon.

dancamper autocampertur april 2013 43

dancamper autocampertur april 2013 43

Siden vi har været der sidst, er mange af de flotte gamle bygninger blevet renset, og fremstår nu i flotte lyse nuancer, som de må have set ud, da de oprindeligt blev opført for mange hundrede år siden.

Hann Münden

På vejen hjem overnatter vi igen på autocamperpladsen i Hann Münden  syd for hannover. Det er som tidligere beskrevet en rigtig smuk gammel middelalderby, og ligger i en fin afstand hjemmefra – ca. 500 km fra den danske grænse. Det er blevet vinter nu, og vi får brug for vinterjakker og støvler, som vi heldigvis har husket at få med på turen.

dancamper autocampertur april 2013 43

Vi spiser aftensmad hos en pølsemester, som flere gange er blevet kåret som europamester, og vi må nok sige at hans Bratwurst med stegte kartofler og salat smager virkelig godt. Han har både slagterbutik og en lille restaurant. Han kalder sig selv: ”Ritter von dem Rotwurst” og har forretning lige ved torvet i byen. Vi har selvfølgelig købt pølser med hjem også.  http://www.schumann-feinkost.de/

dancamper autocampertur april 2013 43

Det har været en rigtig dejlig ferie. Vi håber at vi igen næste år kan tage på autocampertur i 4 uger sidst på året, hvor vi ikke har så travlt i forretningen. Vil man køre så lang en tur, synes vi ikke det må være mindre end 4 uger, og har man mulighed for en ekstra uge eller to, vil det selvfølgelig give lidt mere ro til at sige ”pyt med vejret” når der ind i mellem kommer et par regnvejrsdage. Vi har på vores forholdsvis korte tur benyttet os af, at vi hurtigt har kunnet køre til et nyt sted med bedre vejr.

Tak til Anette og Jens Erik for den dejlige fortælling

Links:
Relevante Link(s) : Dancamper
Læs også: Portugal, Spanien eller Frankrig, Del 1
Portugal, Spanien eller Frankrig, Del 2

 

Fakta om camping i Spanien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at bære sikkerhedsvest hvis bilen forlades, og man skal medbringe advarselstrekant. Ligeså skal man bruge seler både på for og bagsæde. Børn op til 12 år og under 135 cm skal benytte en godkendt autostol eller selepude.

Har man gods spændt bag på køretøjet, skal man bruge et specielt skilt, det skal have diagonale røde/hvide striber og skal måle 50 x 50 cm. Skiltet kan købes i butikker med biltilbehør både i Spanien og i Danmark.

Vinterperioden er normalt fra november til marts og det er ikke lovpligtigt at bruge vinterdæk. Pigdæk er forbudt, men snekæder kan benyttes, dog må hastigheden så max være 50 km/t.

Reservehjul er obligatorisk + det nødvendige værktøj der kræves dertil.

Færdselsregler

Vigepligt, at tale i håndholdt mobiltelefon og promillegrænser er ligesom i Danmark. Har man kun haft kørerkørt under 2 år, er promillegrænsen 0,3.

Kørelys bruges ikke i Spanien, kun når der kører i tunnellerne skal nærlyset være tændt. Motorcykler skal altid have lys på. Der er parkeringszoner markeret med blå skilte, og som udgangspunkt må der kun parkeres i 2 timer. I Madrid skal man anvende P-billet hvis der parkeres i SER-zoner. Pladser der er markeret med blå streger er for besøgende, og pladser som er markeret med grønne streger er for dem som bor der. Også der må man højst parkere i 2 timer.

Er autocamperen eller bil + campingvogn over 12 m, skal der sættes 1 eller 2 gule reflekser (enten én lang på ca. 130x25 cm eller to små på 50x25cm) på bagsiden af enheden. Disse reflekser købes i butikker med biltilbehør.

Hastigheder

 • I byen = 50 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Landevej, Motorcykel/personbil = 90 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Landevej, Personbil med anhænger u/o 750 kg = 70 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Landevej, Autocamper u/o 3,5 T = 80 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motortrafikvej, Motorcykel/personbil = 100 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motortrafikvej, Personbil m/campingvogn u/o 750 kg og Autocamper over 3,5 T = 80 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motortrafikvej, Autocamper under 3,5 T = 90 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motorvej, Motorcykel/personbil = 120 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motorvej, Autocamper under 3,5 T = 100 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motorvej, Autocamper over 3,5 T/personbil m campingvogn under 750 kg = 90 km/t hvis andet ikke er skiltet.
 • Motorvej, køretøj med anhænger over 750 kg = 80 km/t hvis andet ikke er skiltet.

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Spanien betales der vejafgifter på motorveje og ved nogle tunneler. Det foregår via betalingsanlæg eller elektroniske enheder. Der kan bruges kontanter eller kreditkort. Man kan også på tankstationer og i banker købe en Telepeaje eller Via T som er en automatisk betalingsenhed, som placeres i bilens forrude. På Tolltickets (se nyttige links) kan man købe automatiske betalingsenheder til Spanien og andre lande i Europa.

Camping

Camping er tilladt på offentlige steder, men kræver tilladelse fra de lokale myndigheder, ligeså hvis man campere på privat grund, skal man have tilladelse af ejeren. Det er forbudt at campere tæt på en campingplads, strand eller offentlige bygninger.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Spansk, men der bruges også castiliansk, catalansk, galicisk og baskisk.

Toldregler

EU toldregler er gældende

Strøm

230V vekselstrøm. 

Brændstof

 • Benzin (blyfri): Sin plomo (95/98)
 • Diesel: Gasóleo A

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS) . Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ambulance: 061 Politi: 092

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko eller europadækning kan man tilkalde vejhjælp via den spanske RACE Asistencia på +34 91 594 93 47 mod et gebyr

Links til at finde Campingpladser i Spanien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information