Image

Vi har flere gange været i Sydfrankrig. Hver gang har vi kørt hen mod Spanien og har landet i Valras Plage. Der har vi haft nogle rigtigt gode ferier. Denne gang besluttede vi os for at prøve noget nyt, og kørte til Provence. Det fortrød vi ikke. Vi fik en rigtig god oplevelse i et område, der er både smukt og spændende.

Image
Her står vi og ser på den romantiske udsigt til åen i den gamle by i Colmar.  Som er flere hundrede år gammel. Det var to vidt forskellige, men gode oplevelser.

Image
Lige det sædvanlige billede fra DCC Kurcamp i Bad Gandersheim. Det er jo her vi stopper hvert år den første dag. Bemærk påklædningen. Der var bare 14 grader, og der var regn i luften.

Image
Her er et billede fra en anden af vore faste stop på vejen nedad. Man finder den ved at tage afkørslen til Lons le Saunier. Det er lille municipal-plads. I år var der ikke kø, så vi fik tid til at gå en aftentur i den lille by. Som det fremgår af nedenstående 4 billeder, så kan I se at det faktisk er en rigtig hyggelig by, der hedder Chilly le Vignoble. Måske skulle man gøre et stop og udforske det område engang.

Image

Image

Image

Image

Pladsen

Turen gik usædvanligt glat. Vi lagde ud i regnvejr og 14 grader. Efter Lyon, steg temperaturen med ca. 1 grad for hver 50 km, vi kørte. Da vi nåede frem, stod termometeret på 32 grader. Så vi var glade.

Vi havde læst meget om pladsen, så forventningerne var høje. Det er også en fin plads med en meget fri og livlig atmosfære. Det er en rigtig danskerplads, hvor selv hollænderne er i mindretal.

Beliggenheden er perfekt. Der er ikke langt til sandstranden. 5 minutters gang fra pladsen ligger Port Grimaud, som er en meget smuk og hyggelig lille by. Selvom den blev anlagt for mindre end 30 år siden, så er der alligevel en god idyllisk atmosfære. Se blot på nedenstående fotografier. Et par gange om ugen, er der også marked i den lille by.

Image

Image

Image

Image

Lige et par billeder fra stranden og pladsen

Image

Image

Image

Image

Image
Ser det ikke bare dejligt ud. Vi er ved at være enige om, at det bliver en "ommer". Vi er slet ikke færdige med den del af Frankrig.

Image

Som I kan se, dukker vores store pige Mette pludselig op. Hun tog en flyver til Nice, hvor vi hentede hende. Vi havde 15 overnatninger på pladsen. Mette var hos os i 9 dage. Så drog hun hjem igen for at arbejde. Det var dejligt hun kom så var der samling på flokken.

Grimaud

Ca. 5 km fra kysten, ligger byen Grimaud. Det er en fin lille by, hvor der på toppen er en borg, som kan dateres tilbage til 1100-tallet. Der skulle sågar have huseret tempelriddere i borgen. Oppe fra toppen, kan man se ud over St. Tropez bugten. Det er en meget imponerende udsigt. Jeg håber, at I kan se det på de nedenstående billeder.

Image

Image

Image

Image

Saint Tropez

Vi skulle selvfølgelig ind i Saint Tropez. Det var spændende at se, de fine både, når man som os kommer fra en havneby. Men selve byen var også et interessant bekendtskab.

Image
Det kunne være fedt at have en lystyacht med egen helikopter på.

Image
Denne her skulle sejle, så der var stort opløb på kajen. Personalet stod klar med trosserne. Der kom lidt saltvand på båden, det blev straks skyllet. De fleste både er indregistreret i England, det skyldes særligt begunstigede skatteregler, pga. Englands status som søfartsnation. Bådene bliver oprettet som et selskab og drives som en forretning.

Image
Udsigt over Saint Tropezbugten.  Bl.a. ligger Saint Maxime og Frejus ovre på den anden side.

Image
Nå det er ikke kun de helt overdådige både der ligger i havnen. Her er også lokale fiskerbåde. Hvilket giver en mere autentisk stemning.

Image
Dyre designerbutikker. Her er det Dior. Tre kjoler i et vindue. Hmmm. Verden vil bedrages.

Image
Fine friske fisk. Og de var fine og friske. Desværre er jeg den eneste, der har lyst til at købe og grille nogle lækre fisk.

Image
Lækker lille pigescooter. Lyserød med Burberry på. Jeg har selv en scooter, og er meget interesseret i at se på de forskellige scootere, som man kan se i Sydeuropa.

Image
Der er et hyggeligt lille torv, hvor man kan sidde i skyggen og se på alle de interessante mennesker, der går og kører forbi. Vi lagde mærke til, at der var rigtigt mange rige svenskere.

Skovbrand

På vores køreture, kunne vi se, at der havde været adskillige skovbrande. Vi hørte også hjemmefra, at flere campingpladser var blevet evakueret. Så da der pludselig begyndte at lugte brændt og sod og aske begyndte at dale ned over os, mens vi hørte udrykning. Så blev vi lidt bekymrede. Heldigvis fik de slukket ilden inden den gjorde skade.

Image

Image
Her står Svend og jeg på hver sin vogn og spejder bekymret ud. For at se hvordan ilden udviklede sig. Det er nu skønt, at have en stige og et betrædeligt tag på campingvognen.

Image
Det ser desværre ud til at stigen er blevet afskaffet på de nye modeller. Vi har også haft glæde af stigen, når vi har vasket vognen. Så kunne vi også gøre taget ordentligt rent.

Gå til Del 1 - Gå til Del 2 - Gå til Del 3

Al tekst og foto: Jan Kirkedal (besøg Jan Kirkedals egen hjemmeside ved at klikke her)

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information