aoc logo 246

 

smag paa tyskland 01

Det kulinariske Tyskland bliver i 2018 temaet for en kampagne, der skal få flere til at få øje på det nye tyske køkken

 

At rejse er at spise. I hvert fald siger mere end hver 15. udenlandske turist, at de rejser til Tyskland på grund af det tyske køkkens mangfoldighed og høje kvalitet. ”At gå på restaurant og cafe” ligger på en andenplads blandt de mest populære aktiviteter på ferien - kun ”At besøge seværdigheder” er mere populært.

Interessen for tysk gastronomi er altså til stede hos en del turister, men Tysk Turist Information vil gerne have endnu flere til at nyde Tysklands kulinariske rigdom. Det satser man på med kampagnen Det kulinariske Tyskland (Culinary Germany), der er specielt rettet mod mad- og vinelskere, som bl.a. findes blandt relativt unge, veluddannede mennesker, bymennesker, familier og aktive brugere af sociale medier.

Flere end 300 Michelin stjerner

”Tyskland er et overset land, når det gælder gastronomi” siger Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information i København.

”De færreste ved for eksempel, at flere end 300 restauranter i Tyskland har en eller flere Michelin-stjerner. Tyskland ligger på en tredjeplads blandt landene i Guide Michelin, kun overgået af Frankrig og Italien. Når det gælder trestjernede restauranter, deler Tyskland andenpladsen med Spanien – lige efter Frankrig. Det opnår man kun, fordi man i Tyskland sætter pris på god gastronomi og gode råvarer og er stolt af det.”

Målet med kampagnen er ikke bare at vise eliten med Michelin-stjerner, men også den brede palet af gastronomiske oplevelser i Tyskland. Det gør man ved at præsentere traditionelle regionale specialiteter i ny fortolkning, dels fra Tysklands 16 delstater, dels fra de multikulturelt prægede storbyer. En forsmag på mulighederne kan ses på en lille film, der er lavet til kampagnen.

Oplev ægte tysk gæstfrihed

Tysk Turist Informations Bo Schou Lauridsen giver rejsende i Tyskland et godt råd med på vejen:

”Kig efter anbefalingerne på f.eks. Tripadvisor, og kør ind og oplev ægte gæstfrihed på en god tysk restaurant i stedet for at tage den første den bedste rasteplads”, siger han. ”God mad koster ikke ret meget, og i Tyskland man kan gå på restaurant uden at blive flået. Det gælder også i topgastronomien: for det samme beløb, som man kan spise på en Michelin-restaurant i Danmark, kan man gøre det næsten to gange i Tyskland”.

Tysk mad og vin kommer til Danmark

I Danmark vil man kunne følge kampagnens historier på tværs af de sociale medier, i aviserne og online-medier, og der bliver mulighed for at smage på både det nye tyske køkken og på tysk vin ved internationale gastronomiske events.

I København sker det i Torvehallerne 17.-19. maj med workshops, hvor man kan se og selv være med til at lave traditionelle tyske retter i ny fortolkning, f.eks. asparges og sauerkraut. Mad-workshops ledes af kokken Nico Mordhorst fra Restaurant Bärenkrug, der ligger syd for Kiel. Bärenkrug er en del af Feinheimisch-organisationen, der består af en række kroer, hvor bæredygtig madlavning af god kvalitet er hovedingredienserne. Bag navnet Feinheimisch gemmer sig en sammensmeltning af ”fein” og ”einheimisch” (hjemmeavlet, indfødt). Feinheimisch-bevægelsen lægger vægt på, at råvarer ikke skal ud på en længere rejse, inden de tilberedes i det finere, nye tyske køkken.

smag paa tyskland 02

Til frokost og aften alle dage, er der fællesspisning ved langbord midt på pladsen. Se med, når den danske POP UP Restaurant, Rødder, fortolker, tilbereder og serverer dagens moderne tyske ret.

Både vin og øl regnes som tyske nationaldrikke med stor international anerkendelse. Det Tyske Vininstitut, der er partner i kampagnen, slår et slag for tyske vine, som i disse år oplever en renæssance og ny succes ved at satse på høj kvalitet.

Den tyske vindronning 2017 kommer forbi og præsenterer de bedste tyske vine, og der vil være flere vinsmagninger i løbet af dagene.

 

Annonce

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information