Sommerferie Mosel 311018 01

Danmark ER jo dejlig og denne sommer har jo virkelig bejlet til, at ferien skulle holdes herhjemme, hvis ikke ligefrem den har været bestilt og planlagt i flere måneder.

En snert af fremmedartethed i landskabet ville vi dog gerne krydre vores ferie med, men der var enighed om, at vi ikke orkede at køre helt så langt for det og ej heller være væk for længe.

Én teenager ville blive hjemme, så der skulle ikke lægges alt for lang afstand til et hjem, der helt sikkert ville blive “invaderet” af kammerater og kammeratinder :-P

Sommerferie Mosel 311018 19Min lille Twingo blev læsset og skulle også indeholde 3 piger og en hund :-P

Cyklerne var selvskrevne - faktisk det vigtigste - da vi allerede i det dejlige forår har fået cyklet en god del. Bryan havde fået tiltusket sig en 4 ugers ferie pga afspadsering m.m., så han kunne suse afsted 1 uge før end vi andre fik fri og dermed kunne han nå at sondere terrænet for de bedste ruter før end jeg skulle ned og gøre ham kunsten efter.

Valget faldt på Leiwen v.Mosel på Camping Landahl Sonnenberg. Ca. 850 km. skulle der køres; egentlig lidt pinligt at indrømme, men så langt har jeg faktisk aldrig selv kørt, så det var ikke helt uden bekymringer - specielt pga alle de strækninger med vejarbejde på både A7/E45 og A1, som kunne betyde pænt forlænget rejsetid og i værste fald ulykker og endnu længere rejsetid. Transporttid er og har altid været spildtid i min verden, medmindre man kan sidde i et tog eller fly, hvor man kan lave andet end at kigge på vejen.

 Sommerferie Mosel 311018 023 tøser klar til at køre kl. 7 fredag morgen

Vores gamle camp-let blev læsset med dyner og tæpper og den smarte cykelholder ovenpå camp-let’en, som fulgte med, da vi købte den, blev læsset med vore 2 cykler.

Bilen skulle indeholde så godt som alle campingting fra vores campingvogn i Egtved. Min lille Twingo skulle kun læsses med os 3 piger + Fie (vores Shih-Tzu), samt toiletartikler OG pop-up telt/luftmadrasser i fald vi gik helt døde på Autobahn og fandt os en overnatnings plads på halvvejen ;-P

Det mentale skulle der lige arbejdes med, men den primære årsag til at vi kørte afsted som planlagt var nok, at jeg tog fri om fredagen, så vi kunne komme afsted før end det ramlede sammen på motorvejen (troede jeg !!) og at Bryan havde fødselsdag om søndagen OG naturligvis at det ville være min ære for nær at opgi’ på forhånd.

Bryan havde som ventet en herlig - omend en anelse ensom - ferie i Leiwen den første uge; den kan der læses om i separate turbeskrivelser på www.bbam.dk :-)

Vi kørte afsted ca. kl. 6:45 fredag morgen og første stop på GPS’en var Designer Outlet Neumünster - de åbnede med ekstra ordinære besparelser lige den dag, så hvorfor ikke lige tjekke det ud, når det nu lå på vejen ;-P

Det gik fint derneda’ og vi fik købt lidt “fornødenheder” i Outlet’et før end vi drønede mod Hamborg og det var så her, den første kø kostede os i hvertfald en time :-( Ak, men herefter kom køerne som perler på en snor - i en bil, hvor airconditionen ikke har virket siden den blev købt *ederogforbandelser :-((

Klokken blev 20:30 før end Sonnenberg blev besteget og der stod en cykelmyg ved indgangen til campingpladsen til at ta’ imod os med dejlig mad og drikke - så var alle strabadser på vejen glemt - på nær en aldrende og meget mør krop, der ikke egner sig til at sidde i en bil (med indlagte pauser) i næsten 13 timer :-/

 Sommerferie Mosel 311018 03Udsigtspunkt fra “vores bjerg” i Leiwen - ca. halvvejs nede

Vi fik en dejlig nats søvn i camp-let’en, hvor vi havde lagt en ekstra top madras i vores side; man er jo ikke 25 mere, vel !!! Caroline sov i den anden side og havde god plads til at rode og Maria indtog pop-up teltet lige ved siden af. Bryan havde været smart og havde taget vores lille transportable toilet med; en lille luksus vi helst ikke vil undvære om natten ;-P

Vi måtte afsted ret tidligt for at komme ud at cykle før end det blev for varmt, så vi cyklede en rigtig flot tur langs Mosel; de har været gode til at få installeret fine cykelstier, så man kan cykle langt uden for lange og stejle stigninger.

Pigerne passede Fie indtil vi kom hjem og så var det deres tur til at opleve den fine indendørs pool, der var på pladsen og dermed inkluderet i prisen. Halvvejs nede af Sonnenberg var der dog et rigtig fint og noget større badeland med rutschebaner m.m. og ikke mindst den flotteste udsigt over floden nedenfor.

Sommerferie Mosel 311018 04Vores gamle camplet sørger for hygge i overmål :-D

Camping Landahl Sonnenberg er en højt beliggende, velholdt campingplads med alle faciliteter på pladsen; velassorteret butik med især imponerende vin afdeling og morgenbrød. Restaurant med fine udendørs siddepladser med udsigt til legepladsen; perfekt til børnefamilien, hvor børnene kan suse hen og lege mens mor og far lige hygger sig og kan holde øje med poderne derfra hvor de sidder.

Sommerferie Mosel 311018 20

Sommerferie Mosel 311018 21

Sommerferie Mosel 311018 22De har endda få vinranker på pladsen; det er da bare så hyggeligt :-D

I løbet af ugen - op til højsæsonen - blev der installeret en food truck, hvor man kunne købe de gængse fast food ting til rimelige penge og tage med tilbage til sin vogn. Indendørs svimmingpool og meget fine bad- og køkkenfaciliteter.

Sommerferie Mosel 311018 06Foodtruck på pladsen med meget rimelige priser

Dertil kommer en masse vandremuligheder fra pladsen og ned til Leiwen, som også bød på flere meget hyggelige spisesteder og vinbarer/caféer. De er vant til turister, som naturligvis også drikker meget af deres lokale vin, som nok er det bedste som Tyskland kan byde på.

Sommerferie Mosel 311018 05Campingpladsens eget lille skatkammer - meget flot og velassorteret

Pladsen ligger også fint som basis for ture til Trier, som er Tysklands ældste by og meget seværdig, Luxembourg ligger kun ca. 60 km. væk og her kan man gøre billige indkøb; specielt brændstof og selve Luxembourg er også en rigtig lækker by; dog profilerer tøjbutikkerne ved primært at være dyre designer forretninger. Vi har dog valgt området pga. naturen og landskabet, som er grønt og bjergrigt (i vores terminologi er en bakke over 500 mtr. med stenet jord et bjerg).

Campingpladsen har også deres egne sommerhuse, som er murede huse, der indeholder alt, så i og for sig kan man også holde ferie her uden at skulle udenfor pladsen. Den flotteste udsigt finder man på den modsatte side af pladsen, hvor man også kan hilse på nogle meget tamme rådyr, som gerne tager imod en tot græs.

Personligt er jeg virkelig glad for vinmarker - særligt dem, der ligger i terrasser op ad en bjergside og her ligger de side om side. Vinranker er ikke så høje og de er vildt hyggelige at gå /cykle ved siden af og man VED bare, at ejerne går vildt meget op i dem og at de på trods af traditioner og arv, skal gøre sig umage for at få druernes potentiale udnyttet mest muligt - det er SÅ fascinerende og gør os, som forstår strabadserne og ikke mindst risikoen ved at skulle ernære sig ved vinproduktion, glade og ydmyge.

Hvis jeg troede på reinkarnation ville jeg være vinbonde i mit næste liv ;-D

Sommerferie Mosel 311018 07Fie og en hjort kigger hinanden noget an - mærkelig skabning tænker de nok begge ;-P

Ligesom herhjemme er der i Tyskland rigtig mange kilometers banespors strækning, der er lavet om til rigtig fine cykelstier. Det er så lækkert at cykle, når man ikke har bilernes konstante brummen ved siden af og de naturoplevelser, der venter en på et nedlagt banespor er ubeskrivelige, så det er nødvendigt at man selv tager turen. Der ligger jo også en del historie ved disse banespor, så det er ikke kun for motionens skyld at vi gerne kører en times tid for at kunne cykle en tur; man bliver også klogere på kulturen og befolkningen.

Fællesoplevelser - såsom grineflip, når Bryan giver den max gas gennem en gammel jernbanetunnel pga faren for flagermus - er guld værd. Det, vi gennem tiden har grinet mest af, er faktisk oplevelser fra vore ferier og vi ELSKER at grine.

Sommerferie Mosel 311018 08En gammel jernbanebro, som man kun kunne beundre på afstand; den var dog meget smuk

Sommerferie Mosel 311018 09Nedlagt jernbanespor

På Bryan fødselsdag er det tradition, at vi skal ud at vandre og det er bare at gå over på den modsatte side af pladsen/bjerget, hvor der går en (faktisk) flere stier ned mod byen. Smuk og lidt krævende tur på ca. 4 km. og naturligvis det samme hjemad - dog med indlagt pause hos en vinproducent, som så mange andre kan tilbyde lidt hurtig mad også.

På ca. halvvejen kunne vi gå ind og og være andægtige i et lille kapel med en fornem udsigt over en masse vinmarker m.m. Vejen hjem var præget af begyndende tørst og det sidste stykke op til campingpladsen var dog ved at ødelægge Bryans knæ og hofte, men det var heldigvis hurtigt glemt da der blev serveret en kold øl fra køleren i vores lille feriehjem. Vi har altid 2 køleskabe med på tur; et til mad og et til drikkevarer - det er et must.

Sommerferie Mosel 311018 10

Sommerferie Mosel 311018 11

Sommerferie Mosel 311018 12

Sommerferie Mosel 311018 13

Sommerferie Mosel 311018 14

Sommerferie Mosel 311018 15

Sommerferie Mosel 311018 16

Leiwen og omegn er meget turist venligt; her noget for alle; små listige vinoteker, masser af restauranter (flest med tysk husmandskost), skønhed i overflod, vandre- og cykelstier, der bliver vedligeholdt og udvidet. Tysklands ældste by; Trier ligger 30 km. mod sydvest og er bestemt et besøg værd. Den har vi dog tjekket af, så vi valgte at køre en lille tur ind i Luxembourg;

Bryan kan rigtig godt li’ deres brændstof priser og pigerne kunne godt tænke sig at besøge et shoppingcenter og det skulle naturligvis være ét, der lå længst væk i forhold til de andre de havde valget imellem. Vi to “gamle” blev udenfor og holdt Fie med selskab, da vi ikke mente hun var velkommen i centret i Bertrange; det så meget fint og DYRT ud.

Her sad vi i 30 graders varme - i skyggen - indtil vi så en vuffer komme ud af centret - hmm ! Så kunne vi da også lige kigge indenfor, men Gucci, KL, Burberry osv er ikke noget for jyder med fødderne godt plantet på jorden (og med slunkne muldvarpeskind ;-P ).

Frankrig lå også kun en spytklat derfra, men vi kørt hjemad i stedet og havnede naturligvis i en myldretids kø - æv; Europa har bare for mange biler, men jeg vil nu ikke af med min lille dyt ;-P Dobbeltmoralen længe leve ;-D

Sommerferie Mosel 311018 17

Sommerferie Mosel 311018 18

Efter 6 dejlige dage på Camping Landahl Sonnenberg, hvor temperaturen dog nu var på vej ned og havde lidt regn på programmet, var det tid at pakke sammen og vende snuden mod nord - næste stop Lemgo :-D

Læs også: Sommer ved Mosel floden 2018Lemgo - anden del af Sommer v. Mosel 2018

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information