aoc logo 246

 

Hvidbjerg Strand Feriepark

Så er vi ankommet til Hvidbjerg Strand Feriepark ved Blåvand. Den er den sidste campingplads vi skal besøge på dette års sommertur, og vi ser frem til at afslutte 7 ugers camping i vild luksus.

Hvidbjerg Strand er en af de få 5-stjernede campingpladser i Danmark, og her mangler tilsyneladende da heller ikke noget. Her er badeland, legeland, Wellness & Spa, flotte servicebygninger, lækre hytter, restaurant, supermarked m.m.. Alt det skal vi nok skrive mere om i denne og de kommende artikler herfra,

Hvidbjerg Strand Feriepark ligger ca. 2 km. fra hovedgaden i Blåvand. Og for dem, der ikke ligge kan placere Blåvand på Danmarkskortet, så ligger Blåvand lidt nord for Esbjerg. Vi skal altså afslutte vores sommertur tæt ved Vesterhavet, som vi holder så meget af.

Allerede ved ankomsten til Hvidbjerg Strand Feriepark, mærker man at man er kommet til en campingplads, der mildest talt er meget ud over det sædvanlige.

I indkørslen mødes man af et skilt med teksten 'Check In 100 m.' Lidt undrende kørte vi videre frem, og mens vi passerede Receptionen, tænkte vi på, hvorfor man havde lagt check-in så langt fra receptionen. Men det var der nu en god forklaring på.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Vognbaner, hvor man kan holde mens man checker ind

For ikke at skabe kø i indkørslen, har man på Hvidbjerg Strand Feriepark lavet en stribe vognbaner lige bag Receptionen. Her kan der så holde 15 - 20 vogntog under check-in, uden at indkørslen spærres eller generes af vogne, der venter på at blive checket ind. Det er smart og effektivt, og man kan derfor checke ind i ro og mag uden at stresse over bagved holdende vogne.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Receptionen. Bemærk diskretionslinien på gulvet. Her står man ikke på nakken af hinanden, og man ekspederes efter tur.

Vi har fået tildelt pladsen Rød 31. Dvs. vi skal ligge i i Rødt område på plads 31. Rødt område er campingpladsens luksuspladser. Disse pladser er ekstra store, har 16 amp. strøm, vand og afløb.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Et kig ud over Rødt område med de mange luksuspladser

Vores enhed er afgjort stor. Faktisk er det en af de største pladser, vi nogensinde har ligget på. Enheden måler 13,5 x 11,5 meter og vi kan have vores campingvogn med en totallængde på 9,40 meter liggende på langs på enheden og så endda parkere vores bil for enden af campingvognen. Det har vi ikke oplevet før.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Vores plads er på 13,5 x 11,5 meter (155 m2). Det er en af de største enheder vi hidtil har været på. Vores campingvogn er næsten 10 meter lang, og den holder på tværs på enheden

Og så er vores enhed endda ikke en af de største. Hvidbjerg Strand Feriepark kan også tilbyde XL Luksuspladser - altså enheder der er endnu større end vores. Nogle af disse enheder er så store at der kan ligge to store campingvogne med fortelt på samme enhed - og så stadig overholde 3-meter reglen.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Dette er en af de helt store XL enheder

Men skulle de store pladser ikke være nok, så kan man få både almindelige og XL luksuspladser med eget bad og toilet - og det på selve enheden. Det er der altså ikke mange campingpladser i Danmark, der kan tilbyde.

Hvidbjerg Strand Feriepark
En af pladserne der har eget bad og toilet.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Det er lidt svært at få alt med på billedet, men dette er et kig ind i et bad/toiletrum på en af luksuspladserne

Udover luksuspladser kan Hvidbjerg Strand Feriepark tilbyde komfortpladser (10. amp. strøm, vand og afløb) og standardpladser (6 eller 10 amp. strøm). Jeg skal da også lige nævne, at det er muligt at leje sit eget toilet/badeværelse. Det koster 135 kr. pr. dag i højsæsonen. Det tilbud gjorde vi nu ikke brug af. Servicebygninger er super flotte, og gode nok til os :)

Hvidbjerg Strand Feriepark
Der er selvfølgelig også komfort- og standardpladser på Hvidbjerg Strand Feriepark

Hvidbjerg Strand Feriepark er en meget stor campingplads. Her er 700 enheder + hytter. Campingpladsen er inddelt i store parceller omgivet af levende hegn i forskellig højde. Når man kommer til campingpladsen første gang, kan man godt have lidt svært ved at finde rundt på campingpladsen. Og vi var da også lidt i tvivl om hvor og hvordan vi skulle finde frem til vores plads. Heldigvis er der sat skilte op med farvekoder, der viser vej til de forskellige områder. Følger man disse, går man ikke helt galt i byen. Vi kom således sikkert ned i Rødt område, og så gik Ann Karina ud for at finde plads 31.

Det tog os ikke lang tid at få campingvognen ind på enheden og få sat vores markise. Og så var vi på plads, og klar til at udforske campingpladsen og dens omgivelser. Vi har bl.a. bestemt os for at prøve campingpladsens helt nye Wellness-afdeling. Den skulle være helt speciel og iflg. brochuren skulle det være selvforkælelse i særklasse. Det vil vi skrive mere om, når vi har oplevet det på egen krop og sjæl.

Selvom Line er taget hjem (håndboldtræning er åbenbart vigtigere end camping), og selvom Sissel ikke har glæde af campingpladsens legeland, så vil vi alligevel nævne det her. Legelandet her på Hvidbjerg Strand Feriepark er nemlig meget specielt. Det henvender sig nok mest til de mindre børn, og er nærmest bygget op som en SFO.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Legelandet på campingpladsen har flere lokaler med hver sin aktivitet.

Legelandet er opdelt i flere lokaler, hvor hvert lokale har sin egen aktivitet. I et rum arbejder man f.eks. med perler, i et andet rum bygger man med Lego-klodser, i et tredje leget man med biler osv. osv.. På loftet er der indrettet et stort computerrum, hvor der kan spilles spil m.m.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Her kan børn og voksne hygge sig sammen

Børnene er velkomne til at tage deres forældre med, og der er også personale tilstede - ikke for at passe børn, men til at hjælpe til med de forskellige aktiviteter.

Hvidbjerg Strand Feriepark
På loftet er der computerrum

Der er også tilbud til de børn, der har brug for lidt mere fysisk aktivitet. Lige ved siden af Legelandet ligger Klatrelandet, og der er faktisk kun en enkelt ting i lokalet - nemlig et kæmpe klatrestativ med bolde, gange, rum og forhindringer. Det er helt perfekt til at lege 'Jorden er giftig', 'Fangeleg' og lignende lege.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Klatrelandet

Jeg synes, det er rigtig gode aktivitetstilbud. De rammer bredt blandt pladsens mindre børn, og jeg kan kun ærgre mig over en enkelt ting. Hvorfor hulen havde man ikke sådanne tilbud, da jeg som dreng blev slæbt med på camping af min forældre?

I receptionens info-område er der - ligesom på de fleste andre campingpladser - en masse brochurer og foldere over områdets attraktioner m.m.. Ann Karina og jeg kigger altid disse foldere igennem for at se, om der er noget, der måske ville være en udflugt værd. Og her på Hvidbjerg Strand Feriepark så vi en en brochure for Ravhuset Hennebjerg. Der skyller meget rav i land på stranden ved Vesterhavet, og derfor findes der i sagens natur også en del ravslibere her på Vestkysten. Vi synes at rav er et fascinerende materiale og har tidligere besøgt forskellige ravslibere, men hvor de fleste ravsmykker mere eller mindre ligner hinanden, så er smykkerne fra Ravhuset i Hennebjerg meget specielle. Så det sted ville vi besøge.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Ravhuset i Hennebjerg

Ravhuset Hennebjerg ligger ca. 25 km. fra campingpladsen, så vi satte en formiddag af til besøget. Vores TomTom navigator førte os ad både landeveje og grusveje, så turen i sig selv var også en oplevelse.

Da vi ankom til Ravhuset Hennebjerg, blev vi modtaget af indehaveren, guldsmeden og designeren Bjarke Holtzmann. Han gik omgående i gang med at fortælle om sit arbejde, sin forretning og de materialer, han arbejder med. Faktisk troede vi, at vi var dumpet ind midt i fernisering, da alle de andre gæster i udstillingen gik rundt med et vinglas i hånden. Vi blev også budt på vin, vand, cider eller kaffe. Der var nu ikke nogen fernisering. Sådan bliver alle gæster bare modtaget der.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Bjarke Holtzmann i sit værksted

Udstillingen er ikke særlig stor, men hold da op - der er altså flotte ting der. Alle smykker er unika, og alle smykker er fremstillet i huset af Bjarke Holtzmann selv. Han arbejder primært med sølv, rav og Jet. Vi kendte ikke til Jet, før vi kom til Ravhuset.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Det er en flot udstilling og vi kunne have købt os fattige i de smukke ting der

Jet er Danmarks eneste ædelsten. Den er opstået på baggrund af træ, der voksede for ca. 80 millioner år siden. Den indeholder 98% kul (en diamant indeholder til sammenligning 100% kul). Jet er sort, og når det slibes kan man stadig se træets åreringe.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Ring og Armbånd i matchende design med rav og Jet. Meget flot og spændende, men prisen er også derefter.

Bjarke Holtzmann bruger Jet og rav i forskellige farve i sine smykker. Det gør dem helt unikke og meget specielle. Han fremstiller smykker både til kvinde og mænd - bl.a. slipsenåle og manchetknapper.

Hvidbjerg Strand Feriepark
Ann Karina faldt fuldstændig for dette smykke

Det absolut en oplevelse at udstillingen og værkstedet, og vi kan kun anbefale stedet til andre.

Nu ser vi frem til at skulle opleve det store og nye Wellness & Spa område her på campingpladsen. Efter sigende skulle det være helt specielt. Det kan du læse mere om i den næste artikel her fra Hvidbjerg Strand Feriepark

Links:
Hjemmeside: Hvidbjerg Strand Feriepark | Ravhuset Hennebjerg
Gå til del: 1 - 2 - 3
Send til Facebook  

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information