aoc logo 246

 

piaogpeter italien09 del2 001

I dag havde vi sat os for, at se Verona - den næststørste by i Veneto distriktet, kun overgået af Venedig. Verona er også Norditaliens trafikknudepunkt. Den forbinder nemlig to af Italiens vigtigste handelsbyer - Milano og Vendig - med Brennerpasset og det øvrige Europa.


Som turist i Verona er der rigtig meget at se på. Men den ubetinget største attraktion af dem alle, er selvfølgelig Verona Arena. Det er den mægtigste af alle byens seværdigheder og ligesom os, er det netop denne seværdighed de fleste kommer til byen for at opleve.

Verona Arena blev opført i år 30 og er ikke mindre end verdens tredje største amfiteater. Kun overgået af Capua tæt ved Napoli og selvfølgelig den mægtigste af dem alle - Colosseum i Rom. Arenaens anvendelse gennem tiderne spænder over bl.a. krigsskuespil, gladiatorkampe, markeder, opvisninger, offentlige henrettelser, tyrefægtninger og i nyere tid især Opera og Musicals. I øjeblikket opføres Operaen Aida i den gamle og historiske Arena, som kan rumme ca. 25.000 tilskuere.


Arenaens ydre.

Arenaens ydre har bestemt set bedre tider. Men det skal man ikke tage fejl af. Arenaen er fuldt funktions dygtig. Inventar og interiør skulle efter sigende være så godt som intakt, takket være et stort vedligeholdelses arbejde af en gruppe konservatorer.


Regnen silede ned over Piazza Bra under vort besøg desværre.

Pladsen foran arenaen hedder Piazza Bra og rummer primært en række cafeér og suvenier butikker. Vejret var ikke helt med os på denne dag i Verona, derfor var motivationen heller ikke stor for, at opleve særlig meget mere i byen. Slet ikke da regnen for alvor tog til og det stod ned i lår tykke stråler. Vi skyndte os at følge strømmen af de øvrige turister, for at søge i tørvejr på denne café af mange på Piazza Bra.


Caféen hvor vi søgte i ly for regnen.

Da regnen ikke var stoppet efter en lækker frokostanretning, blev vi jo nød til at fortsætte med en dessert til kaffen.


Et par friske desserter med banenfrugt i.

Den lille dessert blev til ikke mindre end denne velanrettede Banana Split. Vi valgte denne dessert, da den må ligge i den sunde ende af skalaen, pga. de mange bananer i den. Vi havde læst en del om Veronas øvrige seværdigheder og var kommet frem til, at nu hvor det regnede, så var der ikke meget mere i byen vi havde lyst til at opleve. Selvfølgelig kunne vi da godt have tænkt os at bruge lidt tid på byens små og smalle gader, måske opleve byens næststørste attraktion efter arenaen - San Zeno Maggiore basilikaen, men omvendt så er oplevelsen ikke helt den samme når vandet står ned fra en åben himmel. Vi blev enige om at skynde os tilbage til bilen og køre tilbage til campingpladsen.


Har aldrig før oplevet en gråspurv værende så nærgående.

De små gråspurve vidste godt hvor der skulle tigges om mad. De kom meget tæt på gæsterne og var tydeligvis vant til en masse mennesker (turister) omkring sig. Hvis ikke vi havde viftet den væk (af hygiejniske årsager), ville den være hoppet op i Pia's tallerken for at hapse af krummerne der blev efterladt. Så nærgående har vi aldrig nogensinde oplevet gråspurve. Det nærmeste vi har oplevet noget der ligner, er duerne på Markuspladsen i Venedig.


Adigefloden med en af byens mange udsmykkede kirker.

En af Veronas mange udsmykkede kirker. Har ikke været klar over hvilken kirke der er tale om, det var bare en vi kom forbi på vej ud af byen. I forgrunden løber Adige floden.


Camping Market - Findes det, findes det her.

På vej hjem fra en våd tur til Verona - lige overfor Camping Union Lido - finder du en meget stor og meget velassorteret campingbutik. Jeg mindes ikke at have set en tilbehørs butik i Danmark (eller noget andet sted på kloden) med så stort et udvalg af dimser og dutter, potter og pander, tilbehør og udstyr til camping. Du finder også produkter fra de kendte producenter hjemmefra som Truma, Waeco, Isabella mv. Så knækker du en teltstang, står vandpumpen af, vil du opgradere her og nu til en Oyster fuldautomatisk og selvsøgende parabol - ja så vil dette Camping Market - som butikken hedder - kunne hjælpe. Vi snakkede med nogle danske campister, som også kendte butikken. De sagde at hvis denne butik ikke har det du mangler, så kan du være rimelig sikker på ingen andre har det på disse egne af Italien. Det eneste de ikke har, er paradoksalt nok det man oftest ville få brug for - gasflasker med nordisk hoved. Vi har brugt lidt tid på at jagte "nordisk gas", da vores ene af to medbragte gasflasker er løbet tør, men det findes ganske enkelt ikke nogen steder i området. Det nærmeste vi kom, var et lille supermarked i Treporti der heddder "Nesto". Det er en lille købmandsbutik, der har et anlæg til genfyldning af gasflasker, men han mangler en adapter til nordiske flasker. Han kan genfylde engelske, tyske og franske flasker, men ikke de nordiske. Han siger, at hvis nogen medbringer en adapter til ham, så skal han gerne genfylde ens gasflasker, det var slet ikke noget problem. "Nesto Købmanden" ligger som sagt i Treporti, ca. 200m før byens markedsplads.


Pia har smækket fødderne op og ser Tour De France.

Tilbage og hjemme på campingpladsen var det tid til, at smække benene op og slappe af til dagens etape af Tour De France. Det er så Pia's fødder vi ser på billedet, bare hvis nogen skulle være i tvivl. Bemærk blæseren som alterantiv til den manglende aircondition.


En af de medbragte blæsere til at stå i mod varmen med.

Her en anden - lidt kraftigere - blæser til udendørs brug. I starten havde vi den stående på bordet i rundsiddegruppen. Det var lige voldsomt nok. Hvor mange blæsere vi har med på turen forbliver en hemmelighed, men nogen vil nok mene vi kunne starte en hel vindmøllepark. Vejret og temperaturen har været meget skiftende her. Den regn vi har haft har heldigvis været om natten og temperaturen har svinget mellem 24 og 28 grader. Men der er ingen tvivl om, at vi fastholder beslutningen om, at få monteret aircondition i vognen, ligesom vi havde i Fendt'en.


En hjemmelavet pizza undervejs på Weberen.

Ellers går dagene med hygge og god mad på Weberen. Forleden dag tilberedte vi en lækker hjemmelavet pizza på vores pizzasten til Weberen, det kan varmt anbefales. Der kan den lokale godt pakke sammen.


Her er der smidt steaks og grillspyd på Weberen.

I går stod menuen på steaks og grillspyd med håndlavet Italiensk Pasta. (de påstår i hvert fald det er håndlavet, det kan vi så tro på eller lade være). Uanset fremstillingsmetoden, så smagte det pragtfuldt. Prikken over i'et, er en god lokal vandmelon. Så er den kulinariske oplevelse for vores vedkommen fuldendt.


Hvad der kommer ind, skal også ud.

Vi kommer ikke uden om det, som alle andre er vi biologisk indrettet på sådan måde, at når man putter noget ind, så skal der også noget ud. Selvom campingpladsen har hele 11 store servicebygninger, så er det alligevel lykkedes receptionen at placere os længst muligt fra nærmeste servicebygning (dvs. der er nok en 150m derhen). Det lyder måske ikke af så meget, men når tingene "presser sig på" - om jeg så må sige - så kan 150m skisme være meget langt, da hverken Pia eller jeg er nogen Usain Bolt der tager 100m på 9.72 sekunder. Derfor er campingvognens toilet i flittig brug på denne tur.


Der arbejdes dagen lang på rengøring og vedligeholdelse af den store campingplads.

Vi havde oprindeligt tænkt os, at vise jer lidt rundt på campingpladsen i dette afsnit. Men Bjarne og Ann-Karina var jo hernede i 2008 og skrev en rigtig god og fyldestgørende beskrivelse af pladsen, og vores beskrivelse vil af gode grunde være tæt på det samme. Så for ikke at opfinde den dybe tallerken to gange, må i nøjes med et link nederst på denne side fra vores vedkommende.

Til gengæld vil vi gerne fremhæve et lille irritationsmoment hernede. Campingpladsen bliver nærmest hysterisk rengjort og passet. Det betyder at der flere gange dagligt, kommer forskellige lastbiler og maskinmateriel kørende. Eksempelvis oplevede vi en dag, at der kom en stor renovationsvogn for først at tømme affaldscontaineren på billedet. En god halvtimes tid efter, kom en ny lastbil for at tømme den grønne flaskecontainer - og dét går ikke stille for sig skulle vi hilse og sige. Senere kom gudhjælpe en større traktor, for at løfte flaskecontaineren med skovl-armen, så der kunne fejes omkring den. Senere kom en minitraktor der skulle slå græs på vores enheder, en times tid senere kom en mand med en motoriseret kanttrimmer, hen på eftermiddag skulle der fejes på stierne. Det sker selvfølgelig med en stor fejemaskine. Da solen var gået ned - i perioden 22 til midnat kørte de rundt med en maskine der sprøjtede noget vand eller væske på alle grønne planter og træer. Her blev man ikke kun generet ved larmen af motor og sprøjtekanon, men også af de roterende gule arbejdsblink de kører med.

Det er rigtig flot og lækkert pladsen bliver vedligeholdt som den gør, men det kan også blive for meget af det gode. Renovationsbilen og fejemaskinen kommer hver eneste dag. Vi har slet ikke nævnt futtoget (med sit tudehorn) der kører to gange i timen mellem kl. 18 og 22.


Campingpladsens pool-område - AquaMarina Park.

Når ikke vi har slappet af ved campingvognen, har vi taget en dukkert eller to i den nye AquaMarina. Yderst til venstre er der et stort bassin for voksne hvor man kan motionssvømme, resten er ellers primært til ære for børnene. For at holde os i form, har vi forsøgt at tage et par baner hver dag - her skulle der så ikke grines !!.


Den store vandborg er et sikkert hit hos børnene.

Et af de nye faciliteter til børnene, er denne kæmpe vandborg. Den er faktisk så spændende at selv jeg kunne finde på at kravle rundt på den. Men det vil nok ikke være velset.


På scenen er en lille gruppe ved at lære Salsa.

Som i også kan læse om i Bjarnes og Ann-Karinas beskrivelse af pladsen, så kører der aktiviteter for børn og voksne hver dag fra morgen til aften. Her er feks. noget Salsa undervisning for voksne.

Det var alt for denne gang. Om et par dage pakker vi ned og rykker videre til Toscana.

Ciao fra Pia og Peter.

 

Links:
Øvrige afsnit: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
   
Send til Facebook

 

   

Tekst & Foto © Altomcamping.dk
Peter Müller. 2009

 

 

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information