aoc logo 246

 

Catarina2 artikel 160616 01

I hele området er det muligt at smage på vin, men specielt i Tain l'Hermitage er der mange steder hvor man kan få udflugter til de forskellige vinhuse. Men der er også mange forskellige restauranter og cafeer. Og på restaurantdelen, er der nogle i den lidt mere fusionsagtige ende.

For at komme over til Tain l'Hermitage, kan man enten kører over den bro hvor biler må kører, eller man kan gå på den flotte cykel- og gang bro, der er spænder parallelt med bilbroen en hundrede meter derfra. Broen er den oprindelige bro 'Pont Marc Seguin' som blev bygget mellem 1847 og 1849, mellem de to byer, men i dag bruges den kun til cykelister og fodgænger. Und dig selv en tur over den, den er da bare for smuk.

Catarina2 artikel 160616 02

Catarina2 artikel 160616 03

Det er ikke alt fransk mad der er lige lækkert

Da vi efterhånden havde været i Tain l'Hermitage nogle gange, havde vi også set en restaurant som lå med kik ud over floden. Der ville vi altså ind og spise og for at være sikre på at kunne få bord, gik vi derind og bestilte til aftenen efter, hvilket var et godt træk, for der var fyldt da vi ankom.

Catarina2 artikel 160616 04

Vi fik anvist et lille bord i "anden række” til floden og dermed havde vi ikke den helt suveræne udsigt, men det var nu helt fint alligevel. Vi var nogle skrækkelige gæster, når vi sådan er ude og spise, for vi bestilte to forskellige forretter-, hovedretter og deserter, men vi ville jo godt prøve lidt forskelligt.

Catarina2 artikel 160616 05

Catarina2 artikel 160616 06

Forretterne var: Tartelet med frisk grønt og høvlet gedeost til mig og en slags bruschetta med sardiner. Begge forretter smagte fantastisk og passede super godt til solen, bjergene i baggrunden og sommeraftenen.

Catarina2 artikel 160616 07

Catarina2 artikel 160616 08

Som hovedret havde jeg valgt lam confit med en ratatouille som tilbehør. Hold nu op, hvor var den lam mør og lækker og bestem en ting jeg vil prøve at lave derhjemme engang. Søren fik en slags pølse og fritter. Pølsen var ikke noget at råbe hurra for og Søren var da også nød til at levne. Og jeg havde i den grad slet ikke lyst til at smage den.

Desserten og osten glemte jeg simpelthen at få billeder af, så dem må I tænke jeg til – jeg fik en fondant au chocolat (jeg er jo ret så syg med chokolade, men det er der vist ingen der er i tvivl om)med hindbærsorbet og Søren to forskellige franske oste.

I det hele taget er det en fornøjelse at gå ud og spise i Frankrig, for maden er altså i top og prisen i bund. Og så gør den sydlandske stemning heller ikke noget dårligt indtryk.

Chokoladeelskernes paradis

Det er også i Tain l'Hermitage at den lækreste butik ligger. En butik som vi altid skal besøge når vi er i Tournon-sur-Rhône, nemlig chokoladefabrikken Valrhona, som i forbindelse med fabrikken har de et stort chokoladeudsalg.

Catarina2 artikel 160616 09

Catarina2 artikel 160616 10

Catarina2 artikel 160616 11

I Valrhonas chokoladeudsalg, kan man ikke bare købe alverdens lækre chokolader, men også smage på rigtig meget af chokoladen. På alle diskene står der små skåle med smagsprøver og det er kun ens samvittighed der sætter en stopper for smageriet.

Man kan sagtens nå, at spise sig mere en almindelig mæt i alt den lækre chokolade og der er ingen der rynker på næsen af dig eller smider dig ud af butikken fordi de synes du spiser for meget. Det har vores drenge benyttes sig meget af, dengang de var med os på ferie.

Catarina2 artikel 160616 12

Catarina2 artikel 160616 13

Catarina2 artikel 160616 14

Catarina2 artikel 160616 15

Selvom man ikke købte ret meget, så kom man ud derfra med en stor fyldt pose. For det er nemlig sådan, at så snart man når kassen og de altid spørger hvor man kommer fra og vi svarer Danmark, så kommer der et par store håndfulde af deres 2. sorteringschokolade ned i vores poser. Så vi har altid gået ud derfra med meget mere end det har købt og betalt for.

Catarina2 artikel 160616 16

Grotterne i Soyons

Under et af vores længere ophold i Tournon-sur-Rhône læste vi, at der ikke så langt derfra, var grotter hvor der er fundet rester af neandertaler så dem skulle vi selvfølgelig ud og se.

Grotterne er placeret højt oppe i klippen på Serre de Guercy og man skal gå af en meget flot, men også hård naturanlagt sti, som nogle gange er anlagt som trapper og andre gange kun som en sti der er “gået” til af mennesker. Det var en lang og varm tur op til grotterne, men med pauser og den udsigt vi nød undervejs, var den det hele værd.

Vi havde valgt, at tage af sted ret tidligt, så vi ville få en af de første rundvisninger og det viste sig at være en ret så god idé, for vores guide, som vi havde helt for os selv, havde rigtig meget at berette og nød i den grad at dele ud af alt sin viden.

Seks af grotterne, Grotte de Neron, Les Enfants, Trou du Mouton (fårehul), Trou Roland, la Madeleine og Trou du Renard (rævhul), blev udgravet i 1870 af Lepic og De Lubac. Næsten 100 år senere, i 1965, udgravet JL Brochier og E. Brochier Réseau Dobbelt Borne.

I stenalderen var grotterne i Serre de Guercy hjem for neandertalerne. Indimellem blev grotter også brugt af dyr, især kødædende dyr som bjørne, grotteløver og hyæner. Neandertalerne brugte også stedet til slagtning af en mammut, som de havde jaget nede i dalen. I slutningen af bondestenalderen, blev stedet endda brugt som en gravplads.

Nede i byen Soyons ligger et lille interessant museum, hvis lille Udstillingerne omfatter rester af mammutter, huleløver, bjørne, og hyæner og en del fund fra grotterne som vi besøgte.

Tour de France

Da vi var i området i 2013, var det så heldigt at Tour de France på 15. etape kom igennem ude på den store hovedvej, som mere eller mindre løber parallelt med motorvejen. På Bastilledag, Frankrigs nationaldag, pakkede vi en lille picnictaske og tog vi ud for at se Tour de France-feltet på årets længste etape og mest spektakulær afslutning op ad Mont Ventoux ”det skaldede bjerg”.

Vi valgt dog ikke at køre op til bjerget, da vi ved, at man nærmest skal campere deroppe et par dage i forvejen for at få pladser inden de lukker af for alt almindelig trafik. Nej, vi valgte i stedet for at køre den lille halve time det tog fra Tournon-sur-Rhone til Mours-St-Eusèbe og fik en fin plads lige efter en rundkørsel.

Catarina2 artikel 160616 17

Catarina2 artikel 160616 18

Vi vidste, at vi skulle være der i god tid og var der derfor allerede kl. 8:30 på plads og på det tidspunkt var de lokale allerede ved at gøre klar. Politiet kom med 7 vogne hvoraf to betjente blev sat af, resten fortsatte nordpå mod Lyon.

Inden der var gået ret lang tid, blev de to sideveje i rundkørslen lukke og de sidste biler, som kom kørende, gelejdet ud på andre veje. Kl. 11 skulle starten gå i Givores som ligger omkring Lyon.

Catarina2 artikel 160616 19

Catarina2 artikel 160616 20

Da klokken var omkring 11:00 kom de første biler i den karavane som kørte et par timer foran feltet, en karavane som strækker sig omkring en hel time og sikke vogne. Det var nærmest som at være til karneval og de kastede rigtig mange vareprøver ud til tilskuerne, hvor vi gav dem der ramte os til nogle små børn som stod ved siden af.

Catarina2 artikel 160616 21

Det var super festligt og alle som stod langs vejen havde det sjovt og der var virkelig byfeststemning. Og alle smilede og snakkede med alle.

Da karavanen var forbi, hørte vi i de højtalere der var sat op i byen, at selve Touren var hele 20 minutter foran den oprindelige tid, hvilket betød at rytteren kørte rigtig stærkt, og det må jeg sige at de gjorde.

Det var ikke mange minutter mellem de to udbrydergrupper og det var nærmest umuligt at se de enkelte ryttere. Men for pokker hvor var det hyggeligt at være med til og Søren og jeg blev da også enige om, at næste gang vi rammer Frankrig og befinder os i et område hvor Touren kommer forbi vil vi se en etape igen.

Hvis videoerne er lidt rystede, så er det fordi jeg havde sat telefonen på et stativ jeg holdt lidt over mit hovedet og jeg kikkede ikke på skærmen mens jeg optog. Alle filmstumperne er efterfølgende sat sammen på telefonen, så der er ikke brugt en computer til redigering. Selve feltet har jeg ingen video fra, da det simpelthen var for spændende til at filme.

Servicemeddelelse

I 2016 kommer Tour de France igen forbi området, det sker på 14. etape hvilket er den 16. Juli. [Få mere info her...]

Vienne, og Vienne Jazzfestival

Hvis man har lyst til at kører en smule længere end bare i en radius af 50 km, så er Vienne et oplagt mål. Den romerske by Vienne ligger ca. 20 km syd for Lyon og er en meget smuk gammel by.

Catarina2 artikel 160616 22

Den årlige tilbagevendende jazzfestival tiltrækker sig store navne i Vienne, i 2013 hvor vi besøgte byen, gæstede bl.a. Orquesta Buena Vista Social Club, Marcus Miller, Chick Corea, Celine Bonacina, Dee Dee Bridgewater og Ramsey Lewis, Santana og George Benson.

Men alt det viste vi ikke intet om, da vi besluttede, at køre de små 80 km op til Vienne. Vi ville simpelthen bare op og se byen og fik så masser af musik med på vores vandring, rundt i den kuperede by.

Catarina2 artikel 160616 23

Den vigtigste scene i Vienne er ret så spektakulære, da den er bygget af romerne og derfor også ligner de store romerske amfiteater. Den blev bygget til at kunne huse 13.000 tilskuere og var en af de største amfiteatre i Romerriget.

Catarina2 artikel 160616 24

I dag er de hujende tilskuere, råbende gladiatorer og de rumlende vogne, erstattet af diverse koncertnavne. Vi kunne ikke komme til at se amfiteateret ovenfra, hvilket ellers ville have været en fantastisk syn, men lydprøver og diverse andre aktiviteter var i gang, forud for aftenens koncert med 'Kool & The Gang'. Er du gal hvor gad jeg godt have haft billetter til den koncert, de var jo en del af min musik fra jeg var yngre.

Catarina2 artikel 160616 25

Ovenstående er bare en brøkdel, af alt det der er at se, nede i det lille hjørne af Frankris og vi er slet slet ikke færdige med det hjørne endnu . Men i år regner vi dog ikke med at havne dernede, eller det er i hvert fald ikke planen. Men man ved jo aldrig hvor nordenvinden bæger os campingnomader hen.

Læs mere på Catatinas blog

Camping les Acacias - Tain l'Hermitage, byen på den anden side af floden

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information