Idre Fjäll i Sverige

Idre Fjäll er et af de mest populære vintersportsstederi Sverige. Det ligger ca. 950 km. fra København,og byder på stort set alle former for skiløb samt en masse øvrige aktiviteter.

Idre Fjäll er i bogstaveligste forstand en stor 'knold'. Den strækker sig op over trægrænsen, og der er nedfarter på alle sider af fjeldet. Det betyder at man altid kan stå på ski på 'solsiden' af fjeldet, eller være i læ for vinden.

Der er snegaranti fra uge 52 til uge 15, og i denne periode garanteres at der mindst er 10 nedfarter åbne.

Idre Fjäll i SverigeVestbakken på Idre Fjäll

De fleste der besøer Idre Fjäll er børnefamilier, og derfor er der lagt vægt på at tilpasse hele skianlægget så der er taget højde for en families forskellige behov og ønsker til en skiferie. Der er således pister i alle sværhedsgrader - heraf 10 sorte, 5 røde, 10 blå og 16 grønne pister. I alt 28 km. præparerede pister hvor den største faldhøjde er 304 m. og den længste nedfart er på 2.800 m.. Der er 4 stolelifte, 23 slæbelifte og 3 rullebånd.

Idre Fjäll i SverigeIdre Fjäll i Sverige

Mange af nedfarterne ender samme sted, så selv om man kører ned af hver sin rute, så mødes man som regel igen ved foden af fjeldet.

Også Idre Fjäll har gjort meget for børnene. Der er flere områder for børn i anlægget, hvor skiløbet sker på børnenes præmisser. Her er hældningsgraderne ikke så stejle og liftene kører i et mere roligt tempo. Her kan børnene opleve glæden ved skiløb - enten sammen med forældrene, i skiskolen eller sammen med de mange andre børn på bakkerne. Endelig skal det nævnes at der også findes en fjeldbørnehave på Idre Fjäll.

Idre Fjäll i SverigeBørn er mere end velkomne på Idre Fjäll, og der er mange aktiviteter for børn

Idre Fjäll har også et eventyrland - nemlig Askestigen. Aske er et rensdyr, og Askestigen er en rejse på ski eller snowboard gennem Askes verden, hvor man bl.a. møder Askes venner.

Skulle man begynde at finde de sorte løjper for trivielle, har Idre Fjäll sin egen Snowpark, hvor adrenalin-hungrende ski- og snowboardløbere kan afreagere. Her kan man hoppe, køre på rails, lave tricks osv. Der er ruter for øvede såvel som for nybegyndere.

Desuden er der skiskole, skiudlejning, kælkebakker og hele 80 km. langrendsspor på og omkring Idre Fjäll.

Idre Fjäll i SverigeBliver man træt af at stå på ski, kan man f.eks. prøve at køre med snescooter

Hvis man ønsker andre udfordringer eller aktiviteter end skiløb, så er der muligheder nok på Idre Fjäll. Her er bl.a. Bobslæde-ræs, Snescootersafari, Ridning/Kaneture, kørsel med hundespand, Fitness, spillearkade, sauna, badstue, massage, bowling, isfiskeri og meget, meget mere.

Idre Fjäll i SverigeDer er også mulighed for at slappe af i et udendørs 'HotTub'

Idre Fjäll holde sig heller ikke tilbage når det gælder afterski. Der er flere restauranter, caféer og værtshuse. Nogle steder byder på fred og ro, men andre byder på dans og levende musik gennem hele sæsonen.

Idre Fjäll i SverigeDer er afterski for en hver smag og temperament

Der er udmærkede forhold for vintercampister på Idre Fjäll Camping. Campingpladsen ligger direkte ud til pisterne. Der er i alt 130 enheder, hvoraf de 40 er til turister. Enhederne har 10A el-udtag og der er internet på campingpladsen.

Links:
Relevante Link(s) : Idre Fjäll
Gå til del: Tema: Skiferie og camping, Optakt
Tema: Skiferie & Camping, Sälen

 

Fakta om camping i Sverige

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekant er obligatorisk at medbringe på turen til Sverige, samt det er en god ide at have en brandslukker og førstehjælps kasse med. Sikkerhedssele er ligeså lovpligtigt, og der må selvfølgelig ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal bruge sikkerhedsudstyr som passer til barnets højde og vægt.

Fra 1. december til 31. marts er det påbudt at bruge vinterdæk når vejene er våde og temperaturen er omkring 0 grader eller derunder, eller der er is/sne på vejen. Vinterdækkene skal være produceret til vinterkørsel mærket med M+S og min. 3 mm mønster. Anhængeren skal ligeså have påmonteret vinterdæk. Pigdæk er tilladt i perioden 1. oktober til 15. april. Snekæder kan benyttes når vejr og vejforhold kræver det.

Færdselsregler

Lygteføring er som i Danmark, dog må tågelygter ikke anvendes sammen med nærlys, og kun når sigtbarheden er meget dårlig. Det er tilladt at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe det ikke påvirker kørslen på en negativ måde. Den ottekantede stoptavle betyder at man skal stoppe helt op, og man ser meget strengt på det bliver overholdt.

Parkering er kun tilladt i kørselsretningen, undtaget på ensrettede veje. Mange byområder har lokale parkeringsregler, oplysninger om disse fås på turistkontorer eller politistationer. Der er afgift for parkering i de fleste mellemstore og større byer.

Promillegrænsen er på 0,2 %

Hastigheder

Hastighederne er meget forskellige fra by til by og vej til vej, så hold godt øje med skiltningen.

  • I byerne = 30,40,50,60 eller 70 km/t.
  • Landeveje/motortrafikveje for personbil/autocamper under 3500 kg. = 70,80,90 eller 100 km/t
  • Landevej/motortrafikveje personbil m/anhænger med påløbsbremse = 80 km/t
  • Motorvej for personbil/autocamper under 3500 kg. = 110,120 km/t
  • For anhænger uden påløbsbremse gælder andre regler, se Nyttige Links herunder

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Rute 50 omkring Motala og rute E4 omkring Sundsvall opkræves der vejafgift, som bliver trukket automatisk og regningen bliver sendt hjem til bilens ejer. Rundt om Stokholm og Göteborg er der en betalingsring, opkrævningen foregår automatisk via kameraer og regningen bliver sendt til bilens ejer.

Camping

Det er tilladt at overnatte en enkelt i telt uden for offentlige campingpladser, på privat grund skal lodsejeren spørges. Overnatter man i bil/campingvogn på rastepladser, parkeringspladser eller gader er det tilladt, men frarådes. De fleste pladser kræver et Camping Key Europe kort, men på de uafhængige camping pladser kan det internationale Camping Card bruges.

Valuta

Svenske kroner SEK og de fleste kreditkort som Visa-kort, MasterCard, Maestro kan bruges.

Nationalsproget

Svensk

Toldregler

Sverige er medlem af EU, så EU’s toldregler er gældende.

Rygning og alkohol

Øl, vin og spiritus på restauranter og barer skal man være 18 år for at måtte bestille. Men i ”Systembolagets” butikker skal man være 20 år. Der sælges ikke øl, vin og spiritus i alm. fødevarebutikker.

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

  • Blyfri (95,95, E85*) og Diesel
  • *E85 (85% bioethanol + 15% benzin) = Må ikke benyttes i alm. benzin biler men kun til biler, der er egnet til det.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land). Rejse med dyr til Sverige skal samtidig anmeldes til Tullverket, dette gælder også gennemrejse.

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ved ulykker med dyr (elge, hjorte, rensdyr, bjørne, ulve eller vildsvin) kan man ud over 112 ringe 114 14 som er et landsdækkende politinummer. Husk at afmærke stedet så politiet kan finde det, inden man kører videre. Påkørsel af mindre dyr, hare, ræve, grævlinger anmeldes ikke.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30. Hvis man ikke har kaskoforsikring eller vejhjælp med europadækning, kan man tilkalde vejhjælp via Assistanskåren på 020-912 912 eller på +46 8 62 75 757 mod et gebyr.

Links til at finde Campingpladser i Sverige

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information