Skicamping på Isaberg

Isaberg er nok det skisportssted, der ligger tættest på Danmark. Det er placeret midt i Sydsverige mellem Jönköping og Halmstad, og byder på alpint skiløb, langrend, vinterfiskeri og skøjteløb på naturis.

Det er let at komme til Isaberg. Afstanden fra Helsingborg er 183 km og ca. 230 km fra København, og der er stort set ingen stigninger på vejen dertil. Isaberg derfor en oplagt destination til at indhente sine første erfaringer som 'ski-campist', eller som mål for en enkelt weekend.

Normalt er der sne på Isaberg fra slutningen af december til og med marts. Et fuldautomatisk snekanonsystem giver en effektiv sneproduktion, men som alle andre sneanlæg kræver systemet frost for at kunne producere sne. Og med en placering så tæt på Danmark, er der ikke altid frost der. Det er derfor en god idé at tjekke det aktuelle skivejr og snerapporten på Isabergs hjemmeside, inden man kører til dertil (du finders links nederst på denne side).

Skicamping på IsabergIsaberg har 6 km. pister og otte lifte

Der er mere end 6 km. præparerede pister på Isaberg. Faldhøjden er 150 meter, hvilket er den højeste blandt alle skisportscentre i Sydsverige. Der er pister for alle - lige fra de lette grønne til den sorte pist for øvede skiløbere. Der er et børneområde med to lette bakker, lift og ski-legestue. Alle bakker er desuden oplyst, som man kan også stå på ski om aftenen.

Ski-anlægget har otte lifte - heraf er to siddelifte. Disse fører en fra bunden af bakken helt op på toppen. Der er ski-skole både for børn og voksne, og der tilbydes på privatundervisning og gruppelektioner.

Pisterne er ikke særlig lange, men er udfordrende nok til et par dage på ski. Men så vil øvede skiløbere nok begynde at mangle udfordringer. Det er ned og op på ti minutter, så det kan hurtigt blive lidt ensformigt. Med én sort, fire røde, en blå og to grønne er Isaberg bedst til nybegynderen og den middelgode skiløber. For uanset hvor dygtig en skiløber man er, kan det hurtigt blive kedeligt at løbe ned ad den samme sorte pist.

Skicamping på IsabergGode pister, snekanoner og stolelifte

På skiområdet ligger flere varmestuer og grillsteder, hvor man kan holde pause og spise sin medbragte mad. Midt i området ligger Isabergsstugan med enkel restaurant/café og skishop med komplet sortiment. Tæt på skiområdet ligger restauranten Höganloft, der en førsteklasses restaurant med et imponerende menukort.

Skicamping på IsabergUd over at stå på ski, kan man også kælke sammen med ens børn på Isaberg

Isaberg har andet at byde på end alpint skiløb. Der er sammenlagt 18,5 km præparerede langrendsløjper, og yderligere 10 km langrendsspor i Hestra nær ved Isaberg. Området på og omkring Isaberg byder på naturskøn udsigt og såvel enkelt som mere kuperet terræn. Hvis du ikke har langrendsski selv, kan de lejes i shoppen.

Man kan også kælke, stå på skøjter, gå turer, prøve is-fiskeri, gå i svømmehal, bowle m.m., så der er nok at få tiden til at gå med.

Camping

Campingpladsen ved Isaberg har 4 (svenske) stjerner og har åbent hele året. Der er 72 enheder på campingpladsen og alle enheder har tilslutning til el og kabel-tv. Servicebygningen er moderne med toiletter, brusebade samt plads til opvask, vask og madlavning. Der er også adgang til tørreskab der. Desuden er der en mindre butik på campingpladsen.

Skicamping på IsabergIsaberg Camping

Som på de fleste campingpladser ved skisportscentre, giver lejrchefen på Isaberg Camping gerne en hånd med, hvis man har brug for hjælp til at få campingvognen på plads.

Campingpladsen ligger ved foden af skibakkerne, så man kan gå fra campingvognen over til liftsystemet. Det bliver nok ikke meget lettere end det. Men husk at bestille plads. Med kun 72 enheder, bliver der hurtigt fyldt op på campingpladsen.

Skicamping på IsabergIsaberg byder på godt skiterræn for hele familien

Links:
Relevante Link(s) : Isaberg | Skiferie i Sverige
Gå til del: Tema: Skiferie og camping, Optakt
Tema: Skiferie & Camping, Sälen
Tema: Skiferie & Camping, Idre Fjäll

 

Fakta om camping i Sverige

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekant er obligatorisk at medbringe på turen til Sverige, samt det er en god ide at have en brandslukker og førstehjælps kasse med. Sikkerhedssele er ligeså lovpligtigt, og der må selvfølgelig ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal bruge sikkerhedsudstyr som passer til barnets højde og vægt.

Fra 1. december til 31. marts er det påbudt at bruge vinterdæk når vejene er våde og temperaturen er omkring 0 grader eller derunder, eller der er is/sne på vejen. Vinterdækkene skal være produceret til vinterkørsel mærket med M+S og min. 3 mm mønster. Anhængeren skal ligeså have påmonteret vinterdæk. Pigdæk er tilladt i perioden 1. oktober til 15. april. Snekæder kan benyttes når vejr og vejforhold kræver det.

Færdselsregler

Lygteføring er som i Danmark, dog må tågelygter ikke anvendes sammen med nærlys, og kun når sigtbarheden er meget dårlig. Det er tilladt at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe det ikke påvirker kørslen på en negativ måde. Den ottekantede stoptavle betyder at man skal stoppe helt op, og man ser meget strengt på det bliver overholdt.

Parkering er kun tilladt i kørselsretningen, undtaget på ensrettede veje. Mange byområder har lokale parkeringsregler, oplysninger om disse fås på turistkontorer eller politistationer. Der er afgift for parkering i de fleste mellemstore og større byer.

Promillegrænsen er på 0,2 %

Hastigheder

Hastighederne er meget forskellige fra by til by og vej til vej, så hold godt øje med skiltningen.

  • I byerne = 30,40,50,60 eller 70 km/t.
  • Landeveje/motortrafikveje for personbil/autocamper under 3500 kg. = 70,80,90 eller 100 km/t
  • Landevej/motortrafikveje personbil m/anhænger med påløbsbremse = 80 km/t
  • Motorvej for personbil/autocamper under 3500 kg. = 110,120 km/t
  • For anhænger uden påløbsbremse gælder andre regler, se Nyttige Links herunder

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Rute 50 omkring Motala og rute E4 omkring Sundsvall opkræves der vejafgift, som bliver trukket automatisk og regningen bliver sendt hjem til bilens ejer. Rundt om Stokholm og Göteborg er der en betalingsring, opkrævningen foregår automatisk via kameraer og regningen bliver sendt til bilens ejer.

Camping

Det er tilladt at overnatte en enkelt i telt uden for offentlige campingpladser, på privat grund skal lodsejeren spørges. Overnatter man i bil/campingvogn på rastepladser, parkeringspladser eller gader er det tilladt, men frarådes. De fleste pladser kræver et Camping Key Europe kort, men på de uafhængige camping pladser kan det internationale Camping Card bruges.

Valuta

Svenske kroner SEK og de fleste kreditkort som Visa-kort, MasterCard, Maestro kan bruges.

Nationalsproget

Svensk

Toldregler

Sverige er medlem af EU, så EU’s toldregler er gældende.

Rygning og alkohol

Øl, vin og spiritus på restauranter og barer skal man være 18 år for at måtte bestille. Men i ”Systembolagets” butikker skal man være 20 år. Der sælges ikke øl, vin og spiritus i alm. fødevarebutikker.

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

  • Blyfri (95,95, E85*) og Diesel
  • *E85 (85% bioethanol + 15% benzin) = Må ikke benyttes i alm. benzin biler men kun til biler, der er egnet til det.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land). Rejse med dyr til Sverige skal samtidig anmeldes til Tullverket, dette gælder også gennemrejse.

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ved ulykker med dyr (elge, hjorte, rensdyr, bjørne, ulve eller vildsvin) kan man ud over 112 ringe 114 14 som er et landsdækkende politinummer. Husk at afmærke stedet så politiet kan finde det, inden man kører videre. Påkørsel af mindre dyr, hare, ræve, grævlinger anmeldes ikke.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30. Hvis man ikke har kaskoforsikring eller vejhjælp med europadækning, kan man tilkalde vejhjælp via Assistanskåren på 020-912 912 eller på +46 8 62 75 757 mod et gebyr.

Links til at finde Campingpladser i Sverige

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information