Vintercamping i Østrig i Westendorf

 Vi havde længe i familien talt om at tage på vintercamping. Skiferie havde været prøvet før, men aldrig med campingvogn. Efter en del søgen på nettet faldt vi over Panoramacamping Westendorf. Selve campingpladsen ligger lidt uden for byen Westendorf, som ligger i delstaten Tirol og er nem at komme til med campingvogn – der er ingen større stigninger eller bjergpas undervejs. 

Ankomst i mørke - i regn og slud ikke lige det vejr man forventer på en vintercampingtur og det er ikke særlig spændende, at skulle rangere vogn på plads i mørke. Men pladsen er en rigtig vinterplads og de tilbyder at køre vognen på plads med deres lille gummiged, hvis man ikke føler sig sikker i det.

Vi var to vogne af sted - en Hobby 500 KMFe, som ikke var vinteroptimeret på nogen punkter, samt en Kabe 720, selvfølgelig er komforten større i Kaben i forhold til Hobbyen, men det er ikke noget, der gør at en vintercampingtur bliver dårligere i en Hobby, familien frøs ikke på noget tidspunkt. Dog er indretningen til vintercamping som Hobbyen har måske ikke den mest optimale med dobbeltseng i front, køjer i bagenden samt et dinette i midten, da der simpelthen manglede en rundsiddegruppen, hvor alle 4 kunne sidde og slappe af. Den indretning fungerer bedre, når man har mulighed for at have et fortelt på, hvor man kan opholde sig. Hobbyen brugte en flaske gas mere på turen, som bød på temperaturer mellem 2 og -10 grader.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Vognene er kommet på plads og vinterforteltene monteret. Men bedst af alt Kaiserwetter som Østrigerne kalder det, når sol og frost går op i en højere enhed.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Den obligatoriske snebar, så der lige kan holdes lidt afterski og så er det bare så hyggeligt at stå og grille sin aftensmad og samtidig nyde en lille én fra snebaren, mens sneen daler stille ned.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Sne kom der i løbet af ugen og vinteren blev én af de bedste i alperne, der faldt næsten 1 meter sne i uge 7, så” pladsen” havde travlt med at skrabe fri for sne. Vi skulle feje taget på vognene flere gange i løbet af uge fri for sne, så derfor er det smart, at have en blød kost med teleskopstang på. En lille bobslæde er også rigtig god til at transportere vand på, især hvis der er lidt langt til vandet, som der tit er om vinteren. Sneskovl og noget snor til at binde ledningen op, så den ikke ligger på jorden er også et must ved vintercamping. Ledningen skal bindes op, da den ellers vil fryse fast i sneen pga. varmeudviklingen og ledningen skal også kunne ses, når de rydder for sne, så der ikke er risiko for, at gummigeden ødelægger ledningen.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

På pladsen er der en del fastliggere fra Holland, men den er også en ACIS plads. Der gives kun rabat forår og efterår, så det kan ikke anvendes om vinteren. I baggrunden kan man lige skimte skiområdet og som det ses, ligger det ikke lige ved pladsen, det samt at pladsen ligger lidt ude for selv Westendorf by er også pladsens eneste minus, man skal ud og køre lidt for at stå på ski samt handle ind. Men der er gratis skibus lige uden for døren.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Campingpladsen har en lille hyggelig restaurant. En lille kiosk hvor man kan hente den østrigske variant af ”morgenbrød” – Zimmel, det eneste positive der kan siges om dem er, at de er billige og så kan de bruges som frokost med pålæg imellem, efter en uge er jeg kureret for dem indtil næste ferie.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Toiletbygningen, hvor der også er køkken, vaskeri, tørrerum samt baderum.  Ligeledes er der tørrerum til skistøvler, så man ikke behøver at opbevare dem i campingvognen og så er de knastørre om morgen igen. Pladsen har 10 amp. i el-stander, men man kan også få en 33 kg gasflaske leveret.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Bade- og toiletforhold er af udmærket kvalitet, ikke vild luksus, men der er varme i gulvet. Alt er rent og velholdt og så er vandet gratis. Sko og støvler stilles uden for baderummene på en skohylde, således at baderummet ikke bliver snavset – en rigtig smart idé.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Som sagt – ligger campingpladsen ikke lige ved liften. Iflg. Google er der 1,8 km eller ca. 5 min, så man er nødt til at bruge bil eller den gratis skibus, for at komme frem og tilbage, men som altid er infrastrukturen i orden i Østrig, busserne pendler hele dagen.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Området kaldes Skiwelt Wilder Kaiser, det er et rigtigt stort skiområde med 279 km pister, så der skulle være nok til at blive træt. Pisterne er rigtige selvtillids pister, forstået på den måde, at området består mest af røde og blå pister – rigtigt dansker venligt og for nybegyndere. Da der normalt kommer mange danskere i området, er der også danske skilærere på skiskolen, det gør livet lidt nemmere for børnene.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Områdets største mangel er højden, pisterne ligger mellem 620-1957 moh. og render man ind i en periode med tøvejr, så skal der ikke så meget til,før det bliver en værre gang sæbe at kører rundt i på de nederste pister. Til gengæld har de over 1000 snekanoner og af de 279 km pister kan de 225 km dækkes af kunstsne, så lifterne skal de nok holde i gang.

Vintercamping i Østrig i Westendorf

Lørdag er store skiftedag i Østrig, så man skal regne med monster trafik i højsæsonen på Inntal motorvejen og rundt om München, men kører man lidt tidligt, kommer man som regel nemt igennem, hvis vejret ikke driller. Vi tog en overnatning på en rasteplads på vejen hjem, selv om vi foretrækker en campingplads, men der kan godt være lidt langt imellem campingpladser, som har åbent på denne tid af året, alternativt kan man bruge et Autohof for overnatning.

Links:
Relevante Link(s) : Skiområde Westerndorf

 

 

 

 

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information