lars andersen vintertur 2014 01

Det er 3. gang vi tager til Westendorf. Ikke fordi selve pladsen er noget særligt, men genkendelsen er vigtig når man skal på skiferie og kun har en uge.

Man kender rutinerne med skiskolen, liftkort og området osv. så vi skal ikke bruge tid på at finde os til rette. Og så står 2005 meget klart i erindringen på Phillip, det var hans første vintertur og der var sne i Westendorf, så vi var ved at drukne. Han taler stadig om, at det var rigtig vintercamping.

I år manglende der bare lige det, der sætter stemningen. Der var ikke meget sne i dalen. Faktisk ikke noget som helst, og så bliver vintercamping ikke helt det samme. Som sagt - i 2005 var vi ved at drukne i sne, i 2013 var der noget sne og sidste gang her i 2014 er snebaren var en skammel. Heldigvis var der fin sne på bjerget, hvilket selvfølgelig også er det vigtigste. Men vintercampingstemningen mangler, når pladsen er grøn og sneen ikke knirker under skoene.

lars andersen vintertur 2014 02

I år havde vi investerede i en ny navigator en TomTom camper & caravan. Den må siges at være i orden og levede helt op til forventningerne. Indtast længde, brede, højde samt vægt og din normale gennemsnitshastighed og dit ankomst tidspunkt passer på en prik. Deres TomTom Traffic synes jeg også er helt suveræn, og er meget hurtigere end TMC. Desuden har den specielle interessepunkter for camping bl.a. samtlige pladser fra ADAC inkl. deres bedømmelser. En af de bedste navigatorer synes jeg, men de fleste har jo deres favoritmærke.

lars andersen vintertur 2014 03

De 4-hjulede, de 4 benede og de 2 benede skal selvfølgelig have pauser og brændstof. I år prøvede vi noget nyt, nemlig at køre i et stræk. Fredag aften efter arbejde kørte vi til Kruså, hvor vi havde fundet denne lille pension http://www.pensionlindely.dk/autocamping.html. 125 kr. for en overnatning inkl. strøm og bad må siges at være i orden. Næste morgen kørte vi kl. 6:30, og så gik det bare der ned ad gennem Tyskland. Efter aftensmaden snakkede vi om, om vi skulle fortsætte, da der ingen trafik var. Beslutningen blev, at vi fortsatte, og ca. kl. 22 drejede vi ind på Westendorf camping og overnattede på deres parkeringsplads.

Næste morgen efter morgenmaden blev skikort mv. ordnet og på en lille times tid var man blevet 6-7000 kr. fattigere, kl. 10 kunne vi køre ind på vores plads og fået sat op.

lars andersen vintertur 2014 04

Det var vist godt, det var mørkt da vi ankom. Ellers havde mundvigen da været nedad med det syn til grønne marker.

lars andersen vintertur 2014 05

Pladsen i 2005 masser af sne

lars andersen vintertur 2014 06

Pladsen i 2013 noget sne

lars andersen vintertur 2014 07

Pladsen i 2014 ingen sne. Men havde vi kørt 150 km længere syd, var der 2 meter sne i dalen. Normalt har de mest sne nord på, men i år var det lige omvendt.

lars andersen vintertur 2014 08

Når der nu ikke var sne nok til vores normale obligatoriske snebar, måtte der jo tyes til alternative metoder.

lars andersen vintertur 2014 09

Sådan vil vi helst have vores snebar skal se ud.

lars andersen vintertur 2014 10

3 enlige danskere blandt 95% hollandske fastliggere. Heldigvis var der kun en brøkdel af dem tilstede.

lars andersen vintertur 2014 11

Billede taler vist for sig selv. Kønt er det ikke. Inden på pladsen, hvor vi lå, føles det ikke så slemt.

Westendorf Panorama camping er ikke dyr, vi betalte 292 euro 6 overnatninger inkl. 8,6 kwh strøm og 9,12 m3 gas (ca. 18 kg alt kørte på gas) for 3 voksne og 1 barn.

lars andersen vintertur 2014 12

Hvis man har det svært med hollændere er det ikke stedet, 95% hollændere, 4 % tyskere og lidt andre folkeslag.

lars andersen vintertur 2014 13

Restauranten på pladsen og i baggrunden toiletbygningen. Restauranten laver udmærket mad til fornuftige priser, man kan også få morgenmad hvis man ikke orker at lave dette eller bare hente morgenbrød.

lars andersen vintertur 2014 14

Indgangen til toiletbygningen, de er ikke luksus, men rent døgnet rundt. Der er også mulighed for at vaske tøj samt vaske op, men der er ingen mulighed for at lave mad i køkkenet, hvilket også er yderst sjældent syd på. Der bygges for øvrigt nye toilet og badeforhold, her i foråret, så de kommer op på nutidig standard.

lars andersen vintertur 2014 15

Børne-/nybegynderområdet. Stoleliften er ganske smart indrettet for de helt små, de for en vest på med indbygget magnet og når bøjlen går ned aktives magneten med en plade i ryggen på stoleliften således, at der ingen mulighed er for at falde af.

lars andersen vintertur 2014 16

Læg lige mærke til kanten, hvor der ikke er noget sne. Der var lagt 30-40 cm kunstsne. Ellers havde der ikke været noget i begynderområdet, som ligger helt nede i byen.

lars andersen vintertur 2014 17

Når skiskolen er slut, har de en lille opvisning med børnene. Her kommer Sarah susene ned med gule skibukser.

lars andersen vintertur 2014 18

En af grundene til at vi synes Westendorf er et godt familiested, er deres skiskole med danske skilærere. Det gør kommunikationen med børene meget nemmere, og de følger sig mere trygge. Lærerne har også været rigtig søde de gange vi har været der. Hver gang har vi benyttet skolen, som hedder ”The Reds” som også er den største i Westendorf http://schischule-westendorf.com/schischule-westendorf-the-reds-are-the-best.html

lars andersen vintertur 2014 19

 Yeaaar - storebror kom også hjem i dag.

lars andersen vintertur 2014 20

Masser af sne oppe. Men fra 1000 meter og ned var det kunstsne, og det var en gang grød om eftermiddagen.

lars andersen vintertur 2014 21

Et kik oppe fra toppen ned mod dalen og ud mod Inntal. Ikke noget sne under 700 moh

lars andersen vintertur 2014 22

Brechhornhaus - super fedt sted, hvor de lavede grillede kyllinger fra spyd.

lars andersen vintertur 2014 23

Yes - så kom Kaiserwetter. Det er sådan vi vil have det.

lars andersen vintertur 2014 24

I ca. 20 år har jeg kikket på denne, en Germknödel – trykkogt dej med sveskegrød inden i og vanilje sovs. Phillip troede det var chokolade sovs og var ikke lige forberedt på sveskegrød. Desværre fik jeg ikke et billede af ansigtsudtrykket, da han fandt ud af det ikke var chokolade. Og jo - den er en spøjs oplevelse at spise, men nu skulle den prøves. Efter en halv gav jeg op. Ved siden af os, sad nogle tyskere som åbenbart elskede den, tallerken blev slikket ren for sovs og dej.  Jo, jo, meget kan man sige om det Østrigske køkken, portioner er store, men den store kulinariske oplevelse er det sjældent. Nogle gange har man oplevelsen af, det mere er kvantitet frem for kvalitet. Men Grillteller mit pommes og gullasch suppen samt klassikeren wienerschnitzel går man sjældent fejl af dernede J.

lars andersen vintertur 2014 25

Fra Brixen op mod Choralpe, som var en superfed tur ned.

lars andersen vintertur 2014 26

Alt har en ende - også vinterferien. Det går igen nordpå, og vi overnattede på www.suedsee-camp.de på deres transit område. Om det bliver Westendorf igen til næste år, eller vi vil prøve et nyt sted det bestemmer vejret. Vi plejer aldrig at reservere, men kikker på vejret og webcamera. Vi ringer så et par dage i forvejen, for at høre om der er plads. Egentligt skulle turen have gået til Zillertal, men der var absolut intet sne på pladsen, her var der dog trods alt 2 cm.

lars andersen vintertur 2014 27

Det er ikke svært at køre til Westendorf. Der er flad landevej hele vejen efter man er drejet fra motorvejen. Der kommer kun et kort stykke på 2-3 km, hvor det stiger. På skiltet lige efter broen står der 15%, og første gang kikke man lige en ekstra gang. Men som sagt er det kun et kort stykke vej. Men ankommer du i kraftigt snevejr, kan du ikke undgå lige at skulle have snekæder på der, hvis din bil er forhjulstrukket.

Hjemmefra havde jeg lavet et lille budget i Excel regneark som viste det ca. koste 20.000 kr. for en uge. Turen endte med at koste ca. 16.000 kr. for os fire. Primært fordi pladsen blev billigere, samt Ann-Britt valgte ikke at stå på ski. Men det er også lidt sjovt, at se Camping Aufenfeld, som er en ren luksusplads med pool og wellness faktisk er lidt billigere. Det skyldes at uge 7 også var deres lavsæson, så man kan spare penge ved at nærstudere prislisterne.

 

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information