Vintertur til Isaberg

Kun ca. 3 timers kørsel fra København ligger Isaberg. Det er ikke et af Sveriges største skisportssteder, men med 10 nedfarter og 6 lifte, kan man alligevel godt få mange timers sjov skiløb der. Vi besøgte Isaberg sidst i Januar 2011 og havde nogle sjove og aktive dage der.

Køreturen fra København til Isaberg sker ad fine veje. Der er ingen bratte stigninger på ruten, så man kan uden problemer trække sin campingvogn derop. Pga. af hård vind, var Øresundsbroen lukket for lette køretøjer, så vi måtte tage færgen i fra Helsingør i stedet for.

Vintertur til Isaberg
Så holder vi og venter på færgen

Vintertur til Isaberg
Vejene til Isaberg er fine og næsten altid ryddet for sne.

Efter ca. 3 timers kørsel ankom vi til Isaberg. Der er udmærket skiltning, så der er ingen problemer med at finde campingpladsen.

Vintertur til Isaberg
Receptionsbygningen

Da vi ankom, blev vi hurtigt checket ind og fik anvist vores plads. Receptionen ligger i samme bygning som stedets restaurant og butik. Det er en flot bygning, der også huser konferencefaciliteter.

Vintertur til Isaberg
Receptionen

Vintertur til Isaberg
Den lille butik - man betaler for ens varer i receptionen

Vintertur til Isaberg
Restauranten hvor man både kan få skånsk husmandskost og 'gourmet'-mad. Priserne er ganske rimelige og der er desuden 'take-away' pizza.

Vi fik udleveret nøgle til bommen ved campingpladsens indkørsel, og så var det bare at køre ned og stille campingvognen.

Vintertur til Isaberg
Bommen til campingpladsen er aflåst, men man har sin egen nøgle.

Isaberg Camping har kun 85 enheder - heraf er ca. 72 med strøm. Enhederne er pænt store og der er plads til både campingvogn, bil og fortelt. Der er dog lidt trangt, så det er ikke altid muligt at bakke campingvognen på pladsen med bilen. Brug mover eller skub campingvognen ind i stedet for.

Vintertur til Isaberg
Så er vi på plads på Isaberg Camping

Der er en mindre - og ældre - servicebygning på campingpladsen. Her findes brusebade, toiletter, køkken, udslagssted, og vaskerum.

Vintertur til Isaberg
Servicebygningen

Vintertur til Isaberg
Et kig indenfor i servicebygningen. Den er af ældre dato, men velholdt. Også bliver der gjort rent hver dag.

Man skal betale for at tage et brusebad, men det er noget af det billigste, jeg har oplevet. For en enkelt (svensk) krone, kan jeg tage et bad med hårvask og alt - og det uden at lukke for vandet. Ann Karina bruger to kroner, men det er stadig meget billigt.

Isaberg Camping ligger i en meget naturskønt område. Her masser af muligheder for at udfolde sig. Om sommeren kan man tage rundt på cykel eller til fods i området, eller også kan man fiske eller sejle på søren lige ved campingpladsen.

Vintertur til Isaberg
En af campingpladsens legepladser. Flot anlagt midt i naturen.

Vintertur til Isaberg
Man kan gå ned til søen gennem en tunnel under hovedvejen.

Vintertur til Isaberg
Campingpladsen har også et tæt samarbejde med Isaberg Moose Park. Der kan man se elge på helt tæt hold. Den var nu lukket da vi besøgte Isaberg, så vi så ingen elge.

Vintertur til Isaberg
Vores Caravelair Venezia og Isabella Snowboy Lux i sneen

Men det bedste ved Isaberg Camping er, at den ligger ved foden af de alpine pister. Der er kun ca. 100 meter fra vores campingvogn og hen til en af stolelifterne. Faktisk kan vi sidde i campingvognen og holde øje med køen til liften.

Vintertur til Isaberg
Campingpladsen ligge ved foden af det alpine skianlæg

Og det er netop pga. af skiløb, at vi er taget til Isaberg. Vi skal have et par dage med brædder på benene. Hvordan det spænder af, kan I læse om i næste artikel her fra Isaberg.

Vintertur til Isaberg
Svensk vinterstemning ved Isaberg. Det er hyggeligt, og har man endnu ikke oplevet vintercamping, bør man unde sig selv at prøve det.

Links:
Relevante Link(s) : Isaberg
Gå til del: 1 - 2

 

 

 

Fakta om camping i Sverige

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekant er obligatorisk at medbringe på turen til Sverige, samt det er en god ide at have en brandslukker og førstehjælps kasse med. Sikkerhedssele er ligeså lovpligtigt, og der må selvfølgelig ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal bruge sikkerhedsudstyr som passer til barnets højde og vægt.

Fra 1. december til 31. marts er det påbudt at bruge vinterdæk når vejene er våde og temperaturen er omkring 0 grader eller derunder, eller der er is/sne på vejen. Vinterdækkene skal være produceret til vinterkørsel mærket med M+S og min. 3 mm mønster. Anhængeren skal ligeså have påmonteret vinterdæk. Pigdæk er tilladt i perioden 1. oktober til 15. april. Snekæder kan benyttes når vejr og vejforhold kræver det.

Færdselsregler

Lygteføring er som i Danmark, dog må tågelygter ikke anvendes sammen med nærlys, og kun når sigtbarheden er meget dårlig. Det er tilladt at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe det ikke påvirker kørslen på en negativ måde. Den ottekantede stoptavle betyder at man skal stoppe helt op, og man ser meget strengt på det bliver overholdt.

Parkering er kun tilladt i kørselsretningen, undtaget på ensrettede veje. Mange byområder har lokale parkeringsregler, oplysninger om disse fås på turistkontorer eller politistationer. Der er afgift for parkering i de fleste mellemstore og større byer.

Promillegrænsen er på 0,2 %

Hastigheder

Hastighederne er meget forskellige fra by til by og vej til vej, så hold godt øje med skiltningen.

  • I byerne = 30,40,50,60 eller 70 km/t.
  • Landeveje/motortrafikveje for personbil/autocamper under 3500 kg. = 70,80,90 eller 100 km/t
  • Landevej/motortrafikveje personbil m/anhænger med påløbsbremse = 80 km/t
  • Motorvej for personbil/autocamper under 3500 kg. = 110,120 km/t
  • For anhænger uden påløbsbremse gælder andre regler, se Nyttige Links herunder

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Rute 50 omkring Motala og rute E4 omkring Sundsvall opkræves der vejafgift, som bliver trukket automatisk og regningen bliver sendt hjem til bilens ejer. Rundt om Stokholm og Göteborg er der en betalingsring, opkrævningen foregår automatisk via kameraer og regningen bliver sendt til bilens ejer.

Camping

Det er tilladt at overnatte en enkelt i telt uden for offentlige campingpladser, på privat grund skal lodsejeren spørges. Overnatter man i bil/campingvogn på rastepladser, parkeringspladser eller gader er det tilladt, men frarådes. De fleste pladser kræver et Camping Key Europe kort, men på de uafhængige camping pladser kan det internationale Camping Card bruges.

Valuta

Svenske kroner SEK og de fleste kreditkort som Visa-kort, MasterCard, Maestro kan bruges.

Nationalsproget

Svensk

Toldregler

Sverige er medlem af EU, så EU’s toldregler er gældende.

Rygning og alkohol

Øl, vin og spiritus på restauranter og barer skal man være 18 år for at måtte bestille. Men i ”Systembolagets” butikker skal man være 20 år. Der sælges ikke øl, vin og spiritus i alm. fødevarebutikker.

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

  • Blyfri (95,95, E85*) og Diesel
  • *E85 (85% bioethanol + 15% benzin) = Må ikke benyttes i alm. benzin biler men kun til biler, der er egnet til det.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land). Rejse med dyr til Sverige skal samtidig anmeldes til Tullverket, dette gælder også gennemrejse.

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ved ulykker med dyr (elge, hjorte, rensdyr, bjørne, ulve eller vildsvin) kan man ud over 112 ringe 114 14 som er et landsdækkende politinummer. Husk at afmærke stedet så politiet kan finde det, inden man kører videre. Påkørsel af mindre dyr, hare, ræve, grævlinger anmeldes ikke.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30. Hvis man ikke har kaskoforsikring eller vejhjælp med europadækning, kan man tilkalde vejhjælp via Assistanskåren på 020-912 912 eller på +46 8 62 75 757 mod et gebyr.

Links til at finde Campingpladser i Sverige

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information