aoc logo 246

 

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 01

Tiden var nu inde til at vi ville bevæge os lidt længere sydvest på og vi havde udset os Camping le lac de la Siauve, som vores næste mål.

Dobbelt flyttedag

Vi skulle kun kører 305 km og det blev igen på de fine betalingsfrie veje. Vi ankom til stedet som ikke består af mange huse og så selvfølgelig campingpladsen. Vi parkerede vores vogntog og gik til receptionen, for at høre om de havde en plads til os. Igen var vi heldige at der var fint med plads og vi fik et pladsnummer og kørte så ned til parcellen, som så fin ud.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 02

Da vi havde stillet vognen på plads og lige fået taget stole og borde ud, var vi efterhånden så varme, at vi godt kunne trænge til en dukkert og den skulle foregå nede i søen, som campingpladsen ligger oppe ved. Vi tog vores ting og begav os ned til søen. Det var ikke nogen let tur, da den sti der førte fra campingpladsen (som ligger oppe på skråningen) ned til søen, var ret stejl, men ned kommer man jo altid og det gjorde vi også. Vandet så virkelig indbydende ud, så vi var hurtige ude i det. Men for filan da…. Det var på s**** koldt, også mere end vi lige synes var sjovt. Så efter en hurtig dukkert, satte vi os på bredden for at få varmen i solen, inden vi begyndte på opstigningen.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 03

Da vi kom tilbage på vores parcel, kunne vi godt se, at den ikke var hel optimal. Der var faktisk ikke megen skygge nu hvor klokken var hen af 2, men på den anden side af vejen, lige overfor, kunne vi se, at der var en ledig plads, som umiddelbart, så rigtig god ud og endda en smule større. Vi blev enige om, at gå op i receptionen, for at høre om den var ledig i de antal dage vi regnede med at være på pladsen og sørme så, om den ikke var det. Vi fik hurtigt hørt de elektriske støtteben op og sat moveren i gang. Sådan en flytning, foregår altså hurtigt og uden sved på panden med mover og elektriske støtteben. Det varede ikke mange minutter, før end at vi var på plads på den nye parcel.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 04

Regnvejr er ikke altid skidt

Den ene morgen ’Camping le lac de la Siauve’ vågnede vi op til en lidt grå himmel og fra sidste på formiddagen og til omkring 17 tiden kom der regn. Ikke vildt med regn, men sådan en stille sommerregn, som egentlig kun var lidt forfriskende, men også lidt for våd en regn til, at vi gad lave andet, end at være i teltet og vognen.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 05

Nu var det sådan, at vores vasketøjspose var ved at være fyldt, så vi besluttede os for, at vi lige så godt kunne bruge noget af dagen på, at få vasket tøjet oppe på pladsens vaskeri. 2 vaskemaskiner og én tørretumbler udgør det lille vaskeri og det kostede 4€ for en omgang vask i maskinen, og det var hvad vi havde tøj til, og 3€ for brug af tørretumbleren.

Jeg fik sat vasken over og da den var færdig, røg den i tørretumbleren, da det jo stadig regnede og dermed ikke kunne hænge ude i den friske luft. Desværre, var tøjet ikke tørt nok til at blive lagt sammen og på plads, da tørretumbleren var færdig og jeg synes ikke lige, at jeg ville smide endnu 3€ af sted efter de sidste 10-15 minutter tøjet manglede. Så det lettere fugtige tøj kom til at ligge til tørre inden på sengen og rundtomkring i vognen, der hvor der lige var en ledig plads hvor det kunne ligge- eller hænge på. Ikke den mest optimale løsning, mens vi satte lidt varmen på og dermed fyrede vi så at sige for fuglene, for loftlugen stod åben, for at få fugten fra tøjet ud.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 06

Når det nu regnede og vi var “fanget” på egen parcel, så er det heldigt, at vi har vildt godt- og ikke mindst stabilt internet her på pladsen, for så kunne vi nemlig trække eurosport via computeren og dermed se den spændende etape af Touren.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 07

Efter at have tilbragt det meste dagen mere eller mindre indenfor kom tørvejret Vi fik grillet og gik derefter en lang tur i området og på pladsen, som bare ligger så smukt.

Camping le lac de la Siauve***

Camping le lac de la Siauve’, er en virkelig kuperet plads, da den ligger op af en skråning fra søen nedenfor. Derfor er mange af parcellerne heller ikke egnet til campingvogne, men udelukkende til telte. Og dem der kommer med et telt, for en enestående udsigt fra deres parceller.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 08

Receptionen har en rigtig fin parkeringsplads hvor der også er god plads til at parkere sit vogntog, mens man er inde og tjekke ind. Det er også deroppe, man finder det lille vaskeri, den lille ”restaurant” og spildelokale, hvor der er bordtennisborde og tv.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 09

Selve pladsen ligger i smuk natur og der er ikke ret meget bebyggelse og den der er, er ikke ret tæt på. Så bare det at gå en tur på selve pladsen er enormt hyggeligt.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 10

Der er forskellige hytter der kan lejes og nogle er decideret hytter i ordets bogstaveligste forstand og andre, minder mere om traditionelle bungalows. Jeg tror nok, at jeg ville vælge en af de fine hytter, som så enormt hyggelige ud, frem for en bungalow. Men det er jo en smags sag og en bungalow er sikkert også mere anvendelig hvis man har børn med.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 11

Som sagt er pladsen meget kuperet, men overalt er der lavet små stier eller trapper, så man snildt kan komme fra det ene niveau til det andet og der er lavet plads til ens bil, i små båse.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 12

Da bladsen ligger på en skråning, er toiletbygningerne også placeret på forskelliges niveauer og dermed, er der faktisk ikke langt fra ret mange af pladserne. Bygningerne ligner hinanden meget og bliver gjort rene flere gange om dagen. Så selvom de er delvist under åben himmel, så er det virkelig fine. Jeg havde i hvert fald ikke noget problem med at benytte dem.

Bort-Les-Orgues på en markedsdag

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 13

Som regel er der markeder i de mindre byer om lørdagen, sådan et med frugt, grønt, kød, fisk og ikke mindst blomster. Så vi tog chancen og kørte ned af bjerget for at se om min formodning holdt stik. Det gjorde den. I de fleste af de mindre byer vi som regel lægger vejen forbi på vores ferier, er der et lille torv, hvor det er muligt at parkere under platantræernes skygge og sådan er det også i Bort-Les-Orgues.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 14

Vi var dog ikke heldige at der var en plads ledig da vi ankom, så vi fortsatte en lille stykke hen af vejen, hvor Carrefour har en forretning med tilhørende parkeringsplads, hvor vi kunne parkere. Derfra var der ikke langt op til gågaden og oppe ved og omkring kirken bag rådhuset, fandt vi markedet. Det er utroligt lækkert at gå og småhandle på sådan et marked, for vi ved at alle varerne er fra nærområdet og dem der sælger dem er også dem der dyrker dem.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 15

På vej op til markedet kom vi, som så ofte forbi en bager og noget jeg bare altid SKAL have når vi er i Frankrig er en ‘meringue au chocolat’. Denne sommerferie har endnu ikke budt på nogle, da ingen af de bagere vi kom forbi, havde nogle med chokolade, men det havde denne lille bager i gågaden i Bort-Les-Orgues.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 16

Efter turen igennem markedet, satte vi os ved en af de små caféer og fik en kaffe og en cappuccino og bare nød at have tid og ferie.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 17

Barrage de Bort-les-Orgues

Dæmningen ved Bort-les-Orgues ligger ret tæt på ’Camping le lac de la siauve’, ja faktisk kørte vi over den da vi skulle til campingpladsen, da vi kom fra øst.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 18

Dæmningen har gjort at noget af La Dordogne er opdæmmet og sørger for, at det meste af regionen får strøm. Og da floden nu er opdæmmet her, så har det også givet plads til at der kan udfolde sig et aktivt vandliv for indbyggerne heromkring.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 19

Hvis man kommer i bil, kan man parkere på parkeringspladser på hver sin side af den 390 meter lange og 120 meter høje dæmning (fra vandspejlet, 135 meter fra bunden af floden) .

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 20

Selve dæmningen blev påbegyndt i 1949 og stod færdig og blev ibrugtaget i 1952. Søen bag dæmningen kan rumme 477 mio. m3 vand og er på det smalleste sted, hvilket er i toppen 8 meter bred. Nede i bunden er den hele 80 meter bred.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 21

Der er noget helt vildt og fascinerende over sådan et bygningsværk. Bare det at kunne beregne og bygge sådan et byggeri som holder på vandmasser i mange mange år, er for mig helt ubegribeligt. Vi hyggede os med at gå fra den ene side til den anden og se ud over begge sider på dæmningen.

Château de Val

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 22

Château de Val, som ikke liggere mere end små 5 km. fra vores campingplads, blev oprindelig bygget i 1297, og har igennem tiden haft skiftende ejer. I 1946 er familien d’Arcy eksproprieret, da slottet ville blive oversvømmet i forbindelse med dæmningen. Heldigvis blev hele slottet ikke oversvømmet og den del der er tilbage i dag, udgør ca. halvdelen. Det er muligt at komme ind og se slottet, som i dag er offentlig tilgængelig – mod betaling – og endvidere bruges til koncerter og diverse udstillinger.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 23

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 24

I området omkring slottet er de lokales badestrand og vandsportsaktivitetssted og i den opdæmmede “sø” er der også anlagt en lille lystbådehavn, ligesom mange boltrer sig på vandscootere.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 25

En dag på vulkaner

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 26

Mens vi var på ’Camping le lac de la siauve’, kørte vi omkring 75 km nordvest på. Vi ville nemlig gerne se Puy De Dôme, som er en udslukt fransk vulkan i Région Auvergne i Département Puy-de-Dôme.

Puy de Dôme er 1.464 meter høj og rejser sig markant fra den omkringliggende højslette. Vulkanen havde sit sidste udbrud ca. 8.000 år f.Kr. Mærkeligt nok ligger vulkanerne i et området, langt fra de tektoniske plader vi kender i dag. På toppen findes et observatorium og ruinerne af et gammelt, romersk tempel som blev bygget til ære for guden Merkur.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 27

Toppen af Puy de Dôme nås, enten til fods, eller via et lille tog der kører hvert 20. minut, hvor der også er rigeligt med parkeringspladser. I selve stationsbygningen kan man købe billetter til enten den ene vej, eller retur, man kan sågar købe billetter til hunden, hvis den skulle være med på turen. Der findes desuden et lille cafeteria vor man kan købe en sandwich, kaffe og te.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 28

Der er en helt vildt fantastisk udsigt fra toppen af Puy de Dôme og der er mange fint anlagte stier, hvor selv gangebesværede kan færdes, ligesom det er muligt at gå lidt uden for de anlagte stier.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 29

På toppen af Puy De Dôme finder man også en statue af Eugène Renaux, som var den første der med en passager, fløj de 340 kilometer, som der er i fugleflugtslinje fra Paris til toppen af Put De Dôme, på mindre end seks timer.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 30

Man kan sagtes få rigtig mange timer til at gå deroppe og vi fortrød virkelig, at vi ikke havde smurt en madpakke og taget tæpper med, for naturen på skråningerne og de mange bakker på selve toppen, indbød virkelig til en lille picnic og det var der rigtig mange andre der allerede havde luret.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 31

Nu havde vi så ikke lige været så meget på forkant, at vi havde sørget for at få en lille picnickurv med, så vi måtte “nøjes” med lidt mad fra én af de to spisesteder. Vi valgte først omgang deres cafeteria, da vi bare ville have haft lidt let så som en sandwich. Men køen dertil, var så lang, at vi allerede på forhånd gav op. I stedet gik vi om på den anden side af cafeteriet, hvor ‘Le 1911 Restaurant’ lå. Der var der stadig ledige borde og specielt ude på terrassen var der ledigt.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 32

Vi satte os på terrassen og kikkede på deres menukort. De havde en dagens menu, bestående af en fiskeret og kaffe med petit fours. Det var vi ikke lige til, så vi valgte den ene af de to menuer de havde på kortet.

Vi fik to forskellige canapeer ind først. Den første var en lille friteret camembert, dernæst en lille foie gras bagt i en lille butterdej med syltede rødløg. Som forret, fik vi en pisket tomat gazpacho. Hovedretten var lidt kylling og som dessert fik vi chokoladeis og chokolade fondant. Vi sluttede af med kaffe og så delikate petit fours.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 33

Efter den super lækre frokost, hoppede vi ud og lagde os i det høje græs og slog mave, inden vi igen, gik rundt på toppen, for til slut at tage toget ned og kører hjem.

Vivelafrance sommerferie2016del2 290916 34

Fælg med i vores videre tur, del 3 kommer inden lægne.

Link til Camping le lac de la siauve***

http://www.camping-lac-siauve.fr/
Link til Puy De Dôme 
http://www.panoramiquedesdomes.fr/. 
Link til Le 1911 Restaurant
http://www.panoramiquedesdomes.fr/page/restaurant-le-1911

Læs også:

Vive La France – Del 1
Vive La France – Del 2
Vive La France – Del 3
Vive La France – Del 4

Besøg Catarina.dks spændende blog

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information