aoc logo 246

 

Vorese første tur i campingvogn

Vi har tidligere haft overnatninger på campingpladser, men aldrig i en campingvogn. Tidligere har det været i hytte eller telt. Denne sommer var vi så heldige at få lov til at holde vores sommerferie i en campingvogn, en Caravelair Ambiance 510 med et Opus 300 fortelt foran.

Som sagt har vi aldrig før prøvet at holde ferie i campingvogn, og vi var meget åbne for denne oplevelse og de udfordringer, det ville bringe os. Vi skulle ligge på Ajstrup Strand Camping ved Århus og glædede os til en masse oplevelser.

Så gik ferien endelig i gang. Tidlig mandag morgen stod vi op for at nå en færge fra Odden til Århus. Vi havde planlagt at ankomme til Ajstrup Strand Camping ved en 12-tiden, men det skulle snart vise sig ikke at kunne lade sig gøre.

Bedst som vi ankom til Århus med færgen og sad i bilen parat til at køre fra borde, bekendtgjorde besætningen over højtalerne at ramperne havde sat sig fast og at de derfor var nødt til at sejle os til Ebeltoft - øv - Endnu en sejltur på en time og så køreturen fra Ebeltoft til syd for Århus, hvor Ajstrup Camping ligger.

Vorese første tur i campingvogn
Vi skulle bo på Ajstrup Strand nær Århus

Endelig nåede vi frem, to og en halv time forsinket, men humøret var stadig i top - til trods for regnen, der stod ned i stænger.

Vi blev vist hen til vores campingvogn og kunne nu søge ly for regnen.

Vi inspicerede campingvognen og der var sørget for alt. Der var service, bestik, fade, gryder, pander, diverse skåle, stole og hynder, gasovn til forteltet, lampe til forteltet og liggestol og skamler. Ja, alt var der. Selv tekniske dimser jeg ikke anede hvad var og stadig ikke aner hvad er. Store kiler? en trykpumpe? og stormpløkker??

Vi syntes dog der manglede en ting. Vi kunne ikke finde forteltet. Vi ledte alle vegne, talte i telefon med Ann Karina (fra AltOmCamping.dk, red.) flere gange, for at få gode råd til hvor de kunne have lagt det. Kunne vi mon have overset det i en eller anden krog? Men nej, det viste sig, at det desværre stadigvæk lå i Nibe hos leverandøren sammen med et spisebord til alle de lækre stole, de også havde sendt med.

Så skulle vi til at tænde for gassen, men det var der heldigvis ingen ben i. Værre var det med at finde frem til hvor vi fyldte vand på vognen. Efter et par ture rundt om vognen og endnu et telefonopkald til Ann Karina og Bjarne fandt vi også det. Hvad nu med toilettet ? Hvordan virker det ? Og hvor var det lige vi skulle stille den plastikbeholder der skulle opsamle al spildevandet? Ned at ligge og tænde for vandet for at se hvor det løb hen.

Hvordan får man det kolde vand lavet om til varmt vand i campingvognen?

Til sidst lykkedes det hele og vi kunne grine lidt af os selv. Set ude fra må vi have set sjove ud, og det ville have været tydeligt at det var første gang vi var på ferie i campingvogn. Jeg tror, det var godt at ingen så os.

Ud over vores startproblemer var vores første indtryk meget positivt. Vi var så heldige at campingvognen, vi skulle bo i, var helt ny og det så ud som om at ingen tidligere havde boet i den. Vi blev også meget overrasket over at finde ud af hvor rummelig den var. I bagenden af vognen var der køjesenge til børnene. Vores to drenge aftalte med det samme, at de skulle skiftes til at ligge øverst. Her havde de hver deres eget lille rum hvor de kunne lege, læse, hygge og være dem selv, samtidig med at de stadig var tæt på os og hinanden.

Om aftenen når de var lagt til at sove kunne vi trække et forhæng for deres senge. Dette lukkede af i den ende af vognen og så var det som om de var i et helt andet rum. På den måde kunne vi voksne også få lidt voksen tid.

Allerede den første nat fandt vi ud af vigtigheden i at campingvognen står i vatter - Det gjorde vores nemlig ikke! Og det skal siges at det er ret ubehageligt at ligge med hovedet nedad en hel nat.

På trods af vatter-problemet sov vi rigtigt længe den første morgen, endnu længere end derhjemme. Vi undrede os lidt over det og fandt ud af at det skyldtes de mørklægningsgardiner der er i hele vognen, disse gjorde at det var mørkt selv om det var morgen. En meget praktisk og effektiv detalje, nu hvor det om sommeren allerede begynder at blive lyst kl. 03.15.

Efter at al blodet i løbet af natten var løbet til hovedet, vågnede vi med hovedpine til hysterisk børnelatter fra den udmærkede legeplads, som vi var så heldige at ligge ved siden af.

Vorese første tur i campingvogn
Vi lærte om både fordele og ulemper ved at ligge tæt på legepladsen

Først så vi det som et plus at have legepladsen som nabo, så vores børn ikke skulle gå så langt. Men der er livlig aktivitet på en sådan og desværre også til sent på aftenen.

Nå, tilbage til latteren. Vi lå der og blev mere og mere sure over hvor tarvelige folk kunne være ikke at have styr på deres børn så tidligt om morgenen! Dette holdt indtil vi rullede nogle af alle mørklægningsgardinerne op og kiggede på uret, 9.30! Så længe plejer vores børn aldrig at sove. Så kunne vi jo ikke længere være sur på børnene på legepladsen.

Efter første nats vatter-problem prøvede vi straks næste morgen, at stille campingvognen i vatter. Men det hjalp ikke... Eller også kunne vi ikke finde ud af det... Eller også stod vognen på en lille bakke... det endte i hvert fald med at vi på resten af vores ferie vendte os om i sengen og sov med hovedet i fodenden af sengen. Efter at have opgivet vatter problemet så vi dette som den nemmeste løsning og det virkede helt fint.

Vores dobbeltseng i forenden af vognen havde en meget passende størrelse til os og efter at vi fik lagt det sengetøj vi havde med hjemmefra på sengen, lignede den næsten vores egen seng derhjemme. Børnene syntes det i hvert fald og hen under natten havde de ingen problemer med at finde ind til os.

I forenden af campingvognen hvor vores seng var, var der også toilet, bad og vask. For det meste brugte vi de bade og toilet faciliteter der var på pladsen, men det var meget rart at have egne faciliteter inden for rækkevidde. Så kunne man børste tænder i campingvognen lige inden man skulle sove og ikke mindst, man kunne bruge toilettet om natten. Tanken om at skulle stå op, gå de 200 meter til toilettet midt om natten, var mere end nok til at overtale os til at skulle tømme toilettanken et par gange ekstra.

Toiletrummet var placeret i siden ud mod forteltet og det var nu noget mærkeligt at sidde på toilettet og kunne åbne vinduet til forteltet - et andet rum i vores feriebolig.

Vorese første tur i campingvogn
Man kan sidde toilettet og kigge ud i forteltet - en lidt mærkelig fornemmelse

Nu er vi som sagt ikke så vant til campingvogne og det tog os over en uge at finde lyset derude. Så vi var glade for at toilettet ikke var større, nu hvor vi skulle manøvre i mørket.

Vi holdt os til at kun at tisse på campingvognens toilet. Toilettankstømning var noget helt nyt for os, så vi valgte denne løsning for at gøre tømme opgaven lidt mindre udfordrende.

Vorese første tur i campingvogn
Vi lærer nyt - tømning af toilettanken

Vi syntes toilettet fungerede fint til vores behov, for hvor meget tid bruger man egentlig derude?

Der var også mulighed for at tage en bruser i campingvognen, men det brugte vi ikke på grund af de gode badefaciliteter på pladsen.

I midten af vores midlertidige hjem var køkkenet og spisepladsen. Køkkenet var ikke så stort. Tre mindre gas kogeplader, en lille vask og et lille køleskab.

Men det var stort nok til vores behov og mellem det og den udendørs grill vi have medbragt, var vores madlavnings behov godt dækket ind.

Skabe i køkken området var der også rigelig af. Så vi manglede ikke plads. Og vi var så heldige at campingvognen var fuld udstyret med service og diverse køkkengrej. Tak for det... vi manglede ingenting.

Køkkenet fungerede virkelig fint, også selvom det var lidt knebent med bordplads. To mennesker der arbejde i køkkenet samtidigt, var der bestemt ikke plads til. Det at tænde gaskomfuret, var også en udfordring for en førstegangs-campist. Man skulle lige vænne sig det og det kostede da også et par svedne arme for mit, Anjas, vedkommende.

Vorese første tur i campingvogn
Køkkenet i Caravelair Ambiance 510 fungerer rigtig godt

At lave mad i campingvognen kan ikke rigtig sammenlignes med at lave mad derhjemme. Men vi følte os på intet tidspunkt begrænset og det lykkedes os at lave mange dejlige friske sommer retter.

Modsat køkkenet var der spiseplads, men den brugte vi ikke så meget. For det meste spiste vi ude i forteltet. Spisepladsen blev mest brugt som et ekstra køkkenbord mens vi forberedte og lavede mad. Det var også et godt sted at sidde med sin bærbar eller som en udvidelse af børneværelset. Drengene var i hvert fald glade for at have et bord indenfor de kunne sidde ved. Selvfølgelig kunne dette spisebord lægges ned til endnu en seng hvis der var behov for det. Utroligt hvad man kan i en campingvogn.

Vorese første tur i campingvogn
Der er plads til hygge og arbejde ved bordet i siddegruppen

Jeg tror det som imponerede os mest ved campingvognen, var hvor gennemtænkt hver eneste millimeter af pladsen var. Overalt var der opbevarings plads. Der var igen spild plads, men samtidig virkede vognen slet ikke proppet. Vi følte os ikke klaustrofobiske på noget tidspunkt overhovedet. Det var ellers en af de ting vi havde frygtede hjemmefra.

Skabene var generelt meget rummelige og vi havde ingen problemer med at have alle vores ting i dem, dog syntes vi der manglede hylder eller bøjler til højskabet ved køkkenet. Det blev derfor ikke brugt helt optimalt, da alt bare lå i bunden og flød. Havde det været vores egen vogn, havde vi selvfølgelig bare hængt et par bøjler ind og så havde det problem været løst.

 

Links:
Relevante Link(s) : Caravelair | Aistrup Strand
Se også: Caravelair 2010
Gå til del: 1 - 2 - 3
 

 

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information